Lapid încearcă să obțină sprijinul deputaților Likud pentru a răsturna pe Netanyahu
2 mins read

Lapid încearcă să obțină sprijinul deputaților Likud pentru a răsturna pe Netanyahu

Lapid încearcă să obțină sprijinul deputaților Likud pentru a răsturna pe Netanyahu

Liderul opoziției, Yair Lapid, a avut săptămâna trecută discuții cu membrii Knessetului din partidul Likud al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, care în conversații private au exprimat critici dure la adresa acestuia și au sugerat că ar trebui să se desprindă de partidul lor, să susțină o moțiune de cenzură împotriva guvernului și să ajute la înființarea unui nou guvern condus de un alt parlamentar din Likud.

În încercarea de a răsturna actualul guvern și de a-l înlocui cu unul nou, Lapid își concentrează eforturile pe atragerea sprijinului membrilor Likud nemulțumiți de politica lui Netanyahu. În timpul discuțiilor private, aceștia au exprimat nemulțumirea față de deciziile și acțiunile prim-ministrului, considerând că este necesară o schimbare la conducerea țării.

Propunerea lui Lapid către acești membri ai Likud constă în sprijinirea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului actual și formarea unui nou guvern condus de un alt parlamentar din partid. Această mișcare ar putea duce la o schimbare majoră în peisajul politic al Israelului și ar putea reprezenta un pas important în înlăturarea lui Netanyahu de la putere.

În ciuda faptului că Lapid a reușit să câștige sprijinul unor membri importanți ai Likud, acest lucru nu garantează că planul său va reuși. În primul rând, trebuie să obțină sprijinul majorității deputaților din Knesset pentru a putea depune o moțiune de cenzură. În al doilea rând, este necesar ca un alt parlamentar din Likud să fie dispus să preia conducerea unui nou guvern.

Cu toate acestea, discuțiile lui Lapid cu membrii Likud nemulțumiți au generat deja o agitație în rândul partidului. Criticile exprimate de acești membri au fost făcute publice și au adus în atenția opiniei publice nemulțumirile existente în cadrul partidului Likud față de Netanyahu.

În următoarele săptămâni, vom asista la evoluția situației politice din Israel și la modul în care se vor desfășura negocierile și alianțele politice pentru formarea unui nou guvern. Este clar că Lapid are un plan bine pus la punct și este hotărât să-l pună în aplicare, însă rămâne de văzut dacă va reuși să obțină sprijinul necesar pentru a-l duce la îndeplinire.

Lasă un răspuns