Israel primește a doua listă de ostatici eliberați; Rachetă lansată din Liban.
3 mins read

Israel primește a doua listă de ostatici eliberați; Rachetă lansată din Liban.

Israel primește a doua listă de ostatici eliberați; Rachetă lansată din Liban

Israel a primit a doua listă de ostatici eliberați în urma acordului de încetare a focului, iar rachete au fost lansate din Liban în direcția unui dron israelian. În acest articol, vom analiza situația și vom prezenta informațiile importante despre acest eveniment.

10 ostatici thaiezi și 13 israelieni eliberați

Hamas a eliberat zece cetățeni thaiezi care erau ținuți ostatici, alături de ostaticii israelieni care făceau parte din primul schimb de prizonieri în cadrul unui nou acord de încetare a focului. Patru cetățeni thaiezi care nu fuseseră oficial listați ca fiind răpiți au fost de asemenea eliberați. Cu toate acestea, există încă 20 de cetățeni thaiezi care sunt ținuți captivi de către Hamas.

13 femei și copii israelieni eliberați

Treișprezece femei și copii israelieni au fost eliberați din captivitatea Hamas vineri. Aceștia erau printre cei 13 ostatici israelieni care au fost răpiți într-un atac al Hamas asupra Israelului la data de 7 octombrie. Aceștia au fost transferați în spitale din întreaga țară pentru a primi îngrijiri medicale.

Alarme activate în Galileea Superioară

Sâmbătă, alarmele au fost activate în comunitățile din Consiliul Regional Galileea Superioară din cauza posibilei infiltrări a unor aeronave ostile din Liban.

Rachetă interceptată de IDF

Forțele de apărare israeliene au interceptat o rachetă sol-aer lansată din Liban către un dron israelian. Aceasta reprezintă o amenințare la adresa securității Israelului și este o încălcare a acordului de încetare a focului.

Israel primește lista de ostatici pentru eliberare

Israel a primit lista de ostatici care urmează să fie eliberați sâmbătă, iar familiile acestora au fost informate cu privire la situație. Este așteptat ca 24 de ostatici să fie eliberați, inclusiv 13 femei și copii israelieni și 11 cetățeni străini, în cea mai mare parte thaiezi, care au fost eliberați din captivitatea Hamas. Aceștia vor fi preluați de Crucea Roșie și vor părăsi Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah către Egipt, pentru a fi ulterior transferați în Israel.

Apeluri pentru pace și intervenție internațională

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a făcut un apel vineri pentru stabilirea unui stat palestinian demilitarizat cu intervenție internațională. De asemenea, prim-ministrul Spaniei a declarat că este necesară o încetare permanentă a focului în Gaza și că Spania ar putea recunoaște unilateral un stat palestinian chiar dacă UE nu o face.

Conclusion

Situația ostaticilor eliberați în Israel și lansarea unei rachete din Liban reprezintă evenimente importante în contextul conflictului din Orientul Mijlociu. Eliberarea acestor ostatici și aplicarea acordului de încetare a focului sunt pași importanți către restabilirea păcii în regiune.

Lasă un răspuns