Identificați victimele israeliene ale atacului terorist Hamas din Ierusalim
3 mins read

Identificați victimele israeliene ale atacului terorist Hamas din Ierusalim

Identificați victimele israeliene ale atacului terorist Hamas din Ierusalim

Tragedia de la Ierusalim a adus moartea a trei membri ai comunității ultraortodoxe din Israel. Este vorba despre un judecător al unui tribunal rabbinic și directorul unei școli pentru fete, care urmează să fie înmormântați joi. Atacul armat a avut loc într-o stație de autobuz aglomerată de la intrarea în Ierusalim.

Victimele atacului

Cele trei victime ale atacului armat din Ierusalim de joi dimineață au fost identificate drept Rabbi Elimelech Wasserman în vârstă de 73 de ani, Hanna Ifergan în vârstă de 67 de ani și Liviya Dickman în vârstă de 24 de ani. Alte șase persoane au fost rănite, două dintre ele grav, trei moderat și una ușor. Atacatorii, doi frați palestinieni din cartierul Tzur Baher din Ierusalimul de Est, au fost împușcați mortal.

Rabbi Wasserman era un judecător în tribunalul rabbinic din Ashdod și a fost elogiat de Rabbi șef sefarad Yitzchak Yosef, care l-a numit „un savant al înțelepciunii și o persoană virtuoasă” și a spus că „tribunalele rabbinice îi vor simți lipsa imaginii sale mărețe care influența numai bunătatea și amabilitatea”. Rabbi David Lau, Rabbi șef ashkenazic, a exprimat durerea sa la trecerea lui Wasserman și l-a lăudat pe acesta, un urmaș al dinastiei rabbinice Belz, ca pe cineva care și-a dedicat viața tribunalului rabbinic cu o devotament enorm.

Hanna Ifergan, o locuitoare a cartierului Makor Baruch din Ierusalim, a fost directorul școlii Banot Hadassah din Beit Shemesh. Fiica unor imigranți tunisieni, care a crescut în Safed, ea a fost descrisă de site-ul de știri ultraortodox Behadrei Haredim ca „o femeie faimoasă de bunătate care și-a deschis casa pentru evacuații din sud” alungați de războiul în curs contra Hamas. „Casa ei de pe strada Rashi din Ierusalim era mereu deschisă”, se arată în raport, adăugând că a lăsat în urmă doar o fiică.

Liviya Dickman, o locuitoare a cartierului Har Nof din capitală, era profesoară la școala Derech Emunah, parte a rețelei educaționale ultraortodoxe Chinuch Atzmai, iar soțul ei era student la timp complet la yeshiva Mir din Ierusalim.

Ministrul Shas care supraveghează educația ultraortodoxă la Ministerul Educației, Haim Biton, a exprimat șocul său la moartea lui Ifergan și Dickman în timp ce se îndreptau spre a educa copiii lui Israel când au fost uciși, potrivit site-ului Haredim 10. „Condoleanțele noastre pentru membrii familiei, personalul didactic și sutele de studenți”, a declarat Biton. Potrivit Haredim 10, Dickman era însărcinată cu primul copil în momentul morții sale.

Detalii despre atac

Atacatorii au ajuns cu mașina la intersecția Givat Shaul, care servește ca intrare principală în Ierusalim, în jurul orei 7:40 dimineața și au deschis focul asupra civililor care așteptau la o stație de autobuz. Ambii erau înarmați cu o armă de mână și un pușcă automată M-16. Doi soldați și un civil din zonă au ripostat, ucigând atacatorii. În interiorul mașinii lor au fost găsite cartușe cu sute de gloanțe.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns