Gânduri îngrijorătoare: Vor ucide mai întâi fetele sau pe mine?
2 mins read

Gânduri îngrijorătoare: Vor ucide mai întâi fetele sau pe mine?

Gânduri îngrijorătoare: Vor ucide mai întâi fetele sau pe mine?

Zeci de copii și mame s-au întors din captivitatea din Gaza, dar mulți tați rămân acolo – unii au fost luați cu copiii lor, alții fără. Unul dintre aceștia este Omri Miran din Kibbutz Nahal Oz. Fiicele sale, Roni, în vârstă de 2 ani, și Alma, în vârstă de 7 luni, îl așteaptă în casa temporară situată departe în est, alături de mama lor, Lishay Lavi.

O captivitate dureroasă

După ce au fost luați prizonieri de militanții din Gaza în luna iulie, mulți copii și mame s-au întors acasă, dar situația este diferită pentru cei care au fost separați de tații lor. Printre aceștia se numără și Omri Miran, care trăiește un coșmar în fiecare zi, întrebându-se dacă fetele lui vor fi ucise înaintea lui sau dacă el va supraviețui captivității.

Un părinte neputincios

Omri Miran este un tată disperat, care își ține mintea și sufletul alături de fiicele lui, dar nu poate face nimic pentru a le proteja. Cu fiecare zi care trece, își imaginează cele mai negre scenarii, încercând să-și înfrunte propriile temeri și să rămână puternic pentru familia lui.

O așteptare plină de încercări

În casa lor temporară, Roni și Alma se simt lipsite de prezența tatălui lor. Întrebările lor despre când îl vor vedea din nou rămân fără răspunsuri. Fiecare zi este o luptă pentru Lishay Lavi, care trebuie să se ocupe de ambele fetițe și să facă față incertitudinii și anxietății constante.

Speranța și teama

Chiar dacă există speranța că Omri Miran va fi eliberat în curând, teama de ce ar putea întâmpla în captivitatea sa persistă. În timp ce se roagă pentru siguranța lui și pentru reîntregirea familiei, Lishay Lavi încearcă să se concentreze pe prezent și să ofere fetițelor sale toată dragostea și sprijinul necesar.

O poveste care nu este singulară

Drama lui Omri Miran și a familiei sale nu este singulară. Există mulți tați care așteaptă cu sufletul la gură să fie eliberați din captivitatea din Gaza, lăsându-și familii într-o așteptare plină de încercări și emoții. Este o situație delicată și dificilă, care necesită intervenția rapidă și eficientă a autorităților pentru a aduce aceste familii împreună din nou.

Lasă un răspuns