Studiu: Unul din trei israelieni prezintă simptome de PTSD o lună după atacul mortal al Hamasului
2 mins read

Studiu: Unul din trei israelieni prezintă simptome de PTSD o lună după atacul mortal al Hamasului

Studiu: Unul din trei israelieni prezintă simptome de PTSD o lună după atacul mortal al Hamasului

Un nou studiu arată că unul din trei israelieni prezintă simptome de sindrom de stres post-traumatic (PTSD) la o lună după atacul mortal comis de teroriștii Hamas pe 7 octombrie. Incidentul a avut consecințe devastatoare, cu peste 1.200 de oameni uciși și peste 200 de persoane răpite și duse în Gaza.

Impactul emoțional al atacului asupra cetățenilor israelieni

Potrivit cercetării, efectuată de un grup de psihologi și experți în sănătate mentală, atacul comis de Hamas a avut un impact major asupra stării emoționale a populației israeliene. Studiul a evaluat simptomele de PTSD la un eșantion reprezentativ de israelieni și a constatat că unul din trei participanți prezintă astfel de simptome la o lună după incident.

Sindromul de stres post-traumatic (PTSD)

PTSD este o tulburare psihologică care se dezvoltă în urma unui eveniment traumatic sau periculos. Persoanele care suferă de PTSD pot experimenta recurența amintirilor traumatice, flash-uri sau coșmaruri, evitarea anumitor stimuli sau situații care le amintesc de evenimentul traumatic, precum și simptome de anxietate și depresie.

Recuperarea și sprijinul pentru victimele atacului

Cercetătorii subliniază importanța acordării de sprijin psihologic și resurse adecvate pentru persoanele afectate de atacul Hamasului. Recuperarea după un eveniment traumatic poate fi un proces dificil și lung, iar sprijinul adecvat poate juca un rol crucial în facilitarea acestui proces.

Autoritățile israeliene trebuie să ia în considerare rezultatele acestui studiu și să dezvolte programe de asistență și consiliere pentru victimele atacului și familiile acestora. De asemenea, este important ca societatea să fie conștientizată cu privire la impactul emoțional al actelor teroriste și să ofere sprijin emoțional comunităților afectate.

Reacții ale comunității internaționale

Comunitatea internațională a condamnat vehement atacul comis de Hamas și a exprimat solidaritate față de Israel. Numeroase țări au oferit asistență umanitară și sprijin în investigarea incidentului. Organizațiile internaționale pentru drepturile omului au cerut o anchetă amplă și transparentă asupra atacului și au subliniat importanța aducerii în fața justiției a celor responsabili.

Concluzii

Studiul recent arată amploarea impactului emoțional asupra populației israeliene în urma atacului comis de Hamas. PTSD este o problemă serioasă și necesită atenție și sprijin adecvat din partea autorităților și comunității. Este important ca victimele și familiile lor să primească asistență psihologică și sprijin pe termen lung pentru a-și putea reconstrui viețile după această experiență traumatică.

Lasă un răspuns