Galeria de artă a lui Be’eri, distrusă de Hamas. Curații au supraviețuit pentru a povesti o poveste unică.
2 mins read

Galeria de artă a lui Be’eri, distrusă de Hamas. Curații au supraviețuit pentru a povesti o poveste unică.

Galeria de artă a lui Be’eri, distrusă de Hamas

Galeria de artă Be’eri, situată în sudul Israelului, a fost distrusă într-un atac al organizației teroriste Hamas. Această galerie unică, care găzduia opere de artă contemporană și promova artiștii locali și internaționali, a fost un punct de referință important în comunitatea artistică.

Curații au supraviețuit pentru a povesti o poveste unică

Cu toate că galeria a fost redusă la ruine, curații au supraviețuit atacului și au reușit să povestească despre experiența lor. Aceștia au fost martorii distrugerii și au văzut cum munca lor de ani de zile a fost anihilată într-o clipită. Cu toate acestea, ei rămân hotărâți să continue să promoveze arta și să ofere un spațiu pentru creatori.

Expoziție participativă la Galeria Be’eri

În anul 2016, Galeria Be’eri a găzduit o expoziție participativă, așa cum a fost numită de curatorul Ziva Jelin, care a expus lucrările artiștilor care au expus anterior acolo. Această expoziție a avut un succes deosebit și a adunat o mulțime de vizitatori entuziaști.

Un loc important în comunitatea artistică

Galeria de artă Be’eri a fost un loc important pentru comunitatea artistică locală și internațională. Aici, artiștii își puteau expune operele și interacționa cu publicul. De-a lungul anilor, galeria a găzduit o varietate de expoziții și evenimente culturale, contribuind la dezvoltarea și promovarea artei contemporane.

Atacul terorist al organizației Hamas

Atacul asupra Galeriei Be’eri a fost revendicat de organizația teroristă Hamas. Motivele din spatele acestui act de distrugere nu sunt încă clare, dar se presupune că Hamas încearcă să submineze cultura și arta în zona respectivă. Aceasta este o pierdere tragică nu doar pentru artiști, ci și pentru întreaga comunitate care apreciază și sprijină arta.

Rezistența și determinarea curaților

Cu toate că galeria a fost distrusă, curații rămân hotărâți să continue să promoveze arta și să ofere un spațiu pentru creatori. Aceștia își exprimă determinarea de a înființa o nouă galerie sau de a găsi un alt spațiu pentru a expune operele de artă ale artiștilor locali și internaționali.

Galeria de artă Be’eri va rămâne mereu în memoria comunității artistice ca un loc special în care s-au creat și s-au expus opere de artă deosebite. Cu toate că a fost distrusă, spiritul și pasiunea pentru artă vor continua să trăiască prin munca curaților și a artiștilor care au expus acolo.

Lasă un răspuns