Fotografi Haaretz în război: împușcături în întuneric
2 mins read

Fotografi Haaretz în război: împușcături în întuneric

Fotografi Haaretz în război: împușcături în întuneric

Duminică dimineața am condus spre Metula. Fotograful Haaretz, Rami Shllush, are un jeep mic, gri, de la Daihatsu, destul de vechi și geme în timpul urcărilor. Mi-am dat seama foarte curând că pericolul real care ne amenința în acea zi nu erau rachetele antitanc ale Hezbollahului, ci stilul de condus al lui Shllush. El este un șofer excelent, dar faptul că își împărțea atenția între transferarea pozelor de pe telefonul mobil în redacția ziarului, în timp ce depășea camioane, m-a speriat cu adevărat.

Pericolul pe teren

În timp ce ne îndreptam spre Metula, o localitate situată la granița dintre Israel și Liban, eram conștienți de pericolul iminent. În acea zonă se desfășura un conflict intens între forțele israeliene și gruparea Hezbollah. Cu toate acestea, nu ne-am așteptat ca pericolul să vină din interiorul mașinii noastre.

O misiune periculoasă

Scopul nostru era să documentăm situația de pe teren și să surprindem cât mai multe imagini pentru a le prezenta cititorilor noștri. Rami Shllush, fotograf experimentat al ziarului Haaretz, era responsabil cu capturarea acestor momente cheie. Cu toate acestea, am realizat curând că misiunea noastră nu era lipsită de pericole.

Atenție divizată

Pe parcursul călătoriei, Shllush era concentrat atât asupra condusului, cât și asupra transferului fotografiilor către redacție. Această divizare a atenției a făcut ca experiența noastră să fie deosebit de tensionată. Împușcăturile și exploziile din apropiere ne-au făcut să fim în alertă constantă, iar stilul de condus al lui Shllush nu a făcut decât să amplifice această tensiune.

O experiență de neuitat

Cu toate pericolele pe care le-am întâmpinat în acea zi, am reușit să documentăm situația de pe teren și să aducem imagini impresionante cititorilor noștri. Chiar dacă drumul a fost dificil și tensionat, am reușit să ne întoarcem în siguranță la redacție cu materiale valoroase pentru informarea publicului.

Această experiență ne-a arătat cât de curajoși și dedicați sunt jurnaliștii și fotografiile noștri, care își asumă riscuri pentru a aduce știrile de actualitate în casele cetățenilor.

Lasă un răspuns