Femeile și copiii israelieni eliberați din captivitatea Hamas vineri
3 mins read

Femeile și copiii israelieni eliberați din captivitatea Hamas vineri

Femeile și copiii israelieni eliberați din captivitatea Hamas vineri

Vineri, 13 ostatici israelieni au fost eliberați din captivitatea grupului militant Hamas. Acești ostatici erau compuși din femei și copii și fuseseră răpiți în urma unui atac al Hamas din data de 7 octombrie, în sudul Israelului. Eliberarea lor a avut loc la 49 de zile după răpire.

Doron Katz-Asher, 34, și fiicele ei, Raz, 4, și Aviv, 2

Printre persoanele eliberate se află Doron Katz-Asher, în vârstă de 34 de ani, și fiicele sale, Raz în vârstă de 4 ani și Aviv în vârstă de 2 ani. Aceștia au fost răpiți în timp ce vizitau Kibbutz Nir Oz, în apropierea graniței cu Gaza.

Daniel Aloni, 44, și fiica sa Emilia, 5

Daniel Aloni și fiica sa Emilia, în vârstă de 5 ani, au fost răpiți în aceeași zi din Kibbutz Nir Oz. Aceștia vizitau sora lui Daniel, Sharon Aloni Konio, pentru a sărbători sărbătoarea Simchat Torah.

Ruth Munder, 78, fiica sa Keren, 54, și nepotul Ohad, 9

Keren Munder, în vârstă de 54 de ani, și fiul său Ohad, în vârstă de 9 ani, se aflau în vizită la părinții ei, Ruth în vârstă de 78 de ani și Avraham, în Kibbutz Nir Oz atunci când au fost răpiți de teroriștii Hamas.

Adina Moshe, 72

Adina Moshe, în vârstă de 72 de ani, a fost răpită din casa sa din Nir Oz. Soțul ei, Said (David) Moshe, a fost ucis.

Yaffa Adar, 85

Yaffa Adar, în vârstă de 85 de ani, a fost răpită din casa sa și dusă în Gaza cu un scuter pentru mobilitate condus de membrii Hamas – o imagine care a devenit ulterior un simbol al războiului. Adar are trei copii, opt nepoți și șapte strănepoți. Unul dintre nepoții săi, Tamir Adar în vârstă de 38 de ani, a fost de asemenea răpit în Gaza.

Margalit Mozes, 78

Margalit Mozes, în vârstă de 78 de ani, a fost răpită din casa ei din Kibbutz Nir Oz. Fostul ei soț Gadi, care locuia aproape, a fost de asemenea răpit și partenera sa Efrat a fost ucisă.

Hanna Katzir, 77

Hanna Katzir, în vârstă de 76 de ani, una dintre fondatoarele Kibbutz Nir Oz, mamă a trei copii și bunică a șase nepoți. Pe 7 octombrie a fost răpită din casa ei și dusă în Gaza. Soțul ei, Rami, mecanic de tractoare, a fost ucis în camera de siguranță. Fiul lor, Elad, fermier, a fost de asemenea răpit.

Katzir este dizabilitată și are nevoie de îngrijiri medicale. Pe 9 noiembrie, Jihadul Islamic a eliberat un videoclip în care apare Katzir. În videoclip, aceasta este văzută alături de Yagil Yaakov, în vârstă de 12 ani, un alt ostatic. Organizația a declarat că este „pregătită să-i elibereze din motive umanitare”, dar nu a oferit alte detalii.

Fiica sa, Carmit Palty Katzir, conduce lupta familiei pentru eliberarea sa.

Lasă un răspuns