Familii captive israeliene pornesc în marș de 5 zile spre Ierusalim pentru a cere eliberarea ostaticilor
2 mins read

Familii captive israeliene pornesc în marș de 5 zile spre Ierusalim pentru a cere eliberarea ostaticilor

Familii captive israeliene pleacă în marș de 5 zile spre Ierusalim pentru a cere eliberarea ostaticilor

Sute de familii ale ostaticilor israelieni din Gaza au pornit marți într-o călătorie de cinci zile, de la Tel Aviv până la Ierusalim, cerând guvernului israelian să faciliteze un acord pentru eliberarea tuturor ostaticilor și să facă acest lucru „o prioritate de top”.

Protest înduioșător în Tel Aviv

Într-un protest înduioșător desfășurat în Tel Aviv, sute de familii ale ostaticilor israelieni din Gaza au strâns rândurile pentru a-și exprima dorința de a-și recupera membrii familiei aflați în captivitate. Înarmați cu pancarte pe care erau afișate fotografii ale celor dragi dispăruți, benzi galbene și steaguri israeliene, aceștia au pornit într-un marș impresionant către Ierusalim.

Cererea de eliberare a ostaticilor

Principala cerere a familiilor este de a obține eliberarea tuturor ostaticilor și de a face acest lucru o prioritate pentru guvernul israelian. Aceștia solicită guvernului să negocieze un acord cu grupurile militante din Gaza pentru a ajunge la un consens privind eliberarea ostaticilor și să depună toate eforturile pentru a-și aduce înapoi membrii familiilor.

O călătorie de cinci zile

Marșul către Ierusalim este planificat să dureze cinci zile, timp în care familiile vor străbate distanța de aproximativ 60 de kilometri. Aceștia vor parcurge traseul pe jos, cu opriri strategice în diferite locații pentru a atrage atenția asupra situației lor și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la problema ostaticilor israelieni din Gaza.

Guvernul israelian este îndemnat să acționeze

Familiile cer guvernului israelian să acționeze în mod prompt și eficient pentru a rezolva această situație delicată. Aceștia solicită o implicare mai mare și o abordare mai puternică în negocierile cu grupurile militante din Gaza, pentru a obține eliberarea ostaticilor și pentru a aduce speranță familiilor care trăiesc în agonie din cauza absenței celor iubiți.

Sprijinul comunității internaționale

În timp ce familiile captive israeliene își fac drum spre Ierusalim, acestea speră că comunitatea internațională va sprijini cauza lor. Ei apelează la liderii mondiali și la organizațiile de drepturile omului să intervină și să exercite presiuni asupra grupurilor militante din Gaza pentru a elibera ostaticii israelieni.

Această călătorie de cinci zile este un semnal puternic al determinării familiilor de a-și revedea cei dragi și de a face tot posibilul pentru a aduce pace și speranță în regiunea tensionată a Orientului Mijlociu.

Lasă un răspuns