Doar pandemia și Hamas ar putea opri acest festival de muzică israelian
3 mins read

Doar pandemia și Hamas ar putea opri acest festival de muzică israelian

Festivalul de muzică israelian InDnegev riscă să fie oprit de pandemie și de conflictul cu Hamas

Festivalul InDnegev, ajuns la cea de-a 16-a ediție, care urma să aibă loc la Kibbutz Gvulot, la doar 10 kilometri (6 mile) de granița cu Fâșia Gaza, era programat să se desfășoare în perioada 12-14 octombrie. Evenimentul a reușit în fiecare an să atragă peste 10.000 de participanți și este considerat un punct culminant în scena muzicală independentă din Israel. În întreaga sa istorie, acest festival a fost anulat doar o singură dată, în anul 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pandemia de COVID-19 pune în pericol desfășurarea festivalului

Ca și mulți alți evenimente culturale din întreaga lume, festivalul InDnegev a fost afectat de pandemia de COVID-19. Anul trecut, organizatorii au fost nevoiți să anuleze evenimentul pentru a proteja sănătatea participanților și pentru a respecta restricțiile impuse în lupta împotriva virusului. Cu toate acestea, în acest an, organizatorii au sperat că situația se va îmbunătăți și că festivalul va putea avea loc în condiții de siguranță.

Amenințarea din partea Hamasului poate opri festivalul

Pe lângă pandemie, organizatorii se confruntă și cu o altă provocare majoră – conflictul cu gruparea Hamas din Fâșia Gaza. Situată la doar 10 kilometri de granița cu această zonă de conflict, locația festivalului se află într-o zonă de mare risc. În ultimele săptămâni, tensiunile dintre Israel și Hamas s-au intensificat, iar există riscul ca festivalul să fie afectat de această situație.

Măsuri stricte de siguranță pentru participanți și artiști

În ciuda provocărilor, organizatorii festivalului InDnegev au luat măsuri stricte pentru a se asigura că evenimentul poate avea loc în condiții de siguranță. Acestea includ testarea COVID-19 pentru toți participanții și artiștii prezenți la festival, precum și respectarea măsurilor de distanțare socială și igienă. De asemenea, echipa de securitate va fi întărită pentru a se asigura că evenimentul poate avea loc într-un mediu sigur.

Viitorul festivalului InDnegev rămâne incert

În ciuda tuturor pregătirilor și măsurilor luate, viitorul festivalului InDnegev rămâne incert în fața pandemiei și a conflictului cu Hamas. Organizatorii speră că situația se va îmbunătăți și că evenimentul va putea avea loc așa cum este programat, dar decizia finală va fi luată în urma evaluării situației de către autorități și în funcție de evoluția pandemiei și a conflictului.

Concluzie

Festivalul de muzică israelian InDnegev, unul dintre cele mai așteptate evenimente din scena muzicală independentă din Israel, se confruntă cu provocări majore în acest an. Tensiunile din regiune și pandemia de COVID-19 pun în pericol desfășurarea festivalului, iar organizatorii fac tot posibilul pentru a asigura siguranța participanților și a artiștilor. Cu toate acestea, decizia finală privind desfășurarea festivalului depinde de evoluția situației și de măsurile luate de autorități.

Lasă un răspuns