Deputatul de extremă dreapta israelian cere oprirea recoltării de măsline în Cisiordania
2 mins read

Deputatul de extremă dreapta israelian cere oprirea recoltării de măsline în Cisiordania

Deputatul de extremă dreapta israelian cere oprirea recoltării de măsline în Cisiordania

Deputatul israelian Zvi Sukkot din partidul de extremă dreapta Sionismul Religios a cerut duminică ministrului israelian al apărării să nu permită recoltarea de măsline din acest an în Cisiordania, invocând pericolul la adresa rezidenților evrei din zonă.

Pericol pentru rezidenții evrei

Zvi Sukkot, un membru al partidului Sionismul Religios, a făcut apel către ministrul israelian al apărării, solicitându-i să interzică recoltarea de măsline din Cisiordania în acest an. Motivul invocat de deputat este pericolul pe care-l reprezintă această activitate agricolă pentru rezidenții evrei din apropiere.

Cisiordania și recoltarea de măsline

Cisiordania este o regiune disputată între Israel și Palestina, situată pe malul estic al râului Iordan. Această zonă este cunoscută pentru producția de măsline, iar recoltarea acestora reprezintă o activitate importantă pentru locuitorii din regiune. Cu toate acestea, deputatul Zvi Sukkot susține că recoltarea de măsline poate pune în pericol rezidenții evrei din apropiere.

Apel către ministrul apărării

Deputatul israelian a trimis o scrisoare ministrului apărării, solicitându-i să interzică recoltarea de măsline în Cisiordania în acest an. El a argumentat că această activitate agricolă poate atrage atenția și poate genera acte de violență împotriva rezidenților evrei care locuiesc în apropierea plantațiilor de măsline.

Reacții împărțite

Această cerere a deputatului Zvi Sukkot a stârnit reacții împărțite în cadrul comunității israeliene. Unii susțin că recoltarea de măsline nu prezintă un pericol real pentru rezidenții evrei și că această interdicție ar putea avea consecințe economice negative pentru locuitorii din regiune. În schimb, alții consideră că este necesar să se protejeze rezidenții evrei și să li se asigure siguranța.

Decizia finală

Până în prezent, ministrul israelian al apărării nu a emis un răspuns oficial cu privire la solicitarea deputatului Zvi Sukkot. Rămâne de văzut dacă recoltarea de măsline din Cisiordania va fi permisă sau interzisă în acest an. Decizia finală va trebui să ia în considerare atât securitatea rezidenților evrei, cât și impactul economic asupra locuitorilor din regiune.

Lasă un răspuns