Demolarea casei lui Saleh Arouri, liderul înalt al Hamas, în Cisiordania.
4 mins read

Demolarea casei lui Saleh Arouri, liderul înalt al Hamas, în Cisiordania.

Demolarea casei lui Saleh Arouri, liderul înalt al Hamas, în Cisiordania

Casa lui Saleh Arouri, liderul înalt al organizației teroriste Hamas, a fost demolată marți dimineață în Cisiordania de către Forțele de Apărare ale Israelului (IDF). Clădirea din Arura, aproape de Ramallah, era pustie de mai mulți ani. Saleh Arouri, adjunctul liderului Hamas și membru fondator al aripii armate a organizației, s-a întâlnit săptămâna trecută cu șeful Hezbollah Hassan Nassrallah și cu șeful Jihadului Islamic Palestinian Ziad Nahleh, conform unui raport al postului de televiziune al-Manar al Hezbollahului.

Atacurile cu drone asupra bazei aeriene Ain al-Asad din Irak

Două drone armate au vizat baza aeriană Ain al-Asad din Irak, care găzduiește forțele americane, însă nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, au declarat marți o sursă de securitate și o sursă guvernamentală pentru Reuters. Deocamdată nu se cunoaște autorul acestui atac.

Forțele de securitate israeliene au ucis un comandant Hamas și au arestat suspecții ISIS

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) și serviciul de securitate Shin Bet au anunțat marți că au ucis un comandant al batalionului Beit Lahia din divizia nordică a Hamas, Nissim Abu Ajina, într-un atac al Forțelor Aeriene israeliene. De asemenea, poliția israeliană și serviciul de securitate Shin Bet au anunțat arestarea a trei locuitori ai localităților arabe din nordul țării, Arraba și Sakhnin, sub suspiciunea afilierii cu organizația teroristă ISIS și conspirarea pentru comiterea unui atac terorist. Arestul suspecților a fost prelungit până duminică.

Criticile la adresa ambasadorului Israelului la ONU și demolările din Gaza

Dani Dayan, președintele Yad Vashem, a criticat dur decizia ambasadorului Israelului la ONU, Gilad Erdan, de a purta o stea galbenă în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU. Dayan a declarat că gestul „disgrasează atât victimele Holocaustului, cât și Israelul”. În același timp, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat că au distrus mai multe clădiri în Gaza în urma atacurilor aeriene. Potrivit declarației, forțele israeliene au atacat aproximativ 300 de ținte ale Hamas, inclusiv poziții de lansare a rachetelor și tuneluri teroriste.

Conflictele din Orientul Mijlociu se extind în Siria

Conflictele dintre Israel și Hamas se extind acum și în Siria, potrivit lui Geir Pedersen, trimisul special al ONU pentru Siria. Acesta a declarat în fața Consiliului de Securitate că escaladarea violențelor din Siria și atacurile Hamas asupra Israelului alimentează tensiunile în regiune. Pedersen a subliniat că deja au avut loc atacuri aeriene ale Israelului asupra aeroporturilor din Aleppo și Damasc și acțiuni de represalii ale Statelor Unite împotriva unor grupuri susținute de Iran, care au acționat pe teritoriul sirian.

Salvarea unui soldat răpit de Hamas

După trei săptămâni de șoc, există în sfârșit vești bune pentru publicul israelian. Serviciul de securitate Shin Bet, împreună cu forțele armate, a reușit să elibereze soldatul răpit Ori Megidish din captivitatea Hamas. Majoritatea colegilor ei de serviciu au fost uciși sau luați ostatici în atacul terorist al Hamas din 7 octombrie. Această reușită oferă o rază de speranță pentru viitor.

Arestate persoane suspectate de amenințări antisemite

Autoritățile americane au arestat și inculpat un bărbat pentru amenințările antisemite la adresa senatorului Jacky Rosen. Conform documentelor judiciare, suspectul a lăsat mai multe mesaje vocale la biroul democratului evreu din Nevada, referitoare la conflictul israeliano-palestinian. Unul dintre mesaje făcea referire la finalizarea „a ceea ce Hitler a început”.

Acestea sunt principalele evenimente care s-au întâmplat în Orientul Mijlociu în ultimele zile. Conflictul dintre Israel și Hamas continuă să escaladeze, iar tensiunile se extind și în alte țări din regiune. Numărul victimelor și pagubelor materiale este în continuă creștere, iar eforturile pentru găsirea unei soluții politice pașnice par a fi încă departe de a fi realizate.

Lasă un răspuns