Decesul a doi muncitori gazaţi în custodia israeliană, armata nu deschide anchetă
2 mins read

Decesul a doi muncitori gazaţi în custodia israeliană, armata nu deschide anchetă

Decesul a doi muncitori gazaţi în custodia israeliană, armata nu deschide anchetă

Doi muncitori din Fâşia Gaza au murit în timp ce erau ţinuţi în baze militare din Cisiordania, care găzduiau mii de gazani ale căror permise de muncă israeliene au fost anulate în momentul începerii războiului în Gaza luna trecută. În timp ce decesele de deţinuţi şi prizonieri sunt de obicei raportate, armata nu a emis un comunicat referitor la decesele produse în cele trei săptămâni scurse de la moartea unuia dintre aceştia în baza Anatot.

Muncitorii gazaţi decedaţi în custodia israeliană

Potrivit informaţiilor disponibile până în prezent, doi muncitori din Fâşia Gaza au pierit în timpul detenţiei lor în bazele militare din Cisiordania. Aceste baze găzduiau un număr mare de gazani care fuseseră revocaţi de permisele lor de muncă israeliene în contextul escaladării conflictului din Gaza.

Lipsa unei anchete oficiale

Deşi este obişnuit ca decesele de deţinuţi şi prizonieri să fie raportate şi investigat de armată, în acest caz nu s-a emis niciun comunicat oficial referitor la decesele celor doi muncitori. Cu toate că a trecut deja o perioadă de trei săptămâni de la moartea unuia dintre ei în baza militară Anatot, nu s-a deschis nicio anchetă privind circumstanţele în care aceştia şi-au pierdut viaţa.

Controverse şi preocupări legate de drepturile omului

Această lipsă de transparenţă şi absenţa unei anchete oficiale au stârnit controverse şi au generat îngrijorări în rândul organizaţiilor pentru drepturile omului. Aceste organizaţii solicită o investigaţie completă şi obiectivă în cazul acestor decese, pentru a se stabili responsabilitatea şi pentru a aduce justiţie familiilor celor decedaţi.

Cereri de acţiune din partea comunităţii internaţionale

În urma dezvăluirii acestor decese şi a lipsei de transparenţă din partea armatei israeliene, comunitatea internaţională a îndemnat autorităţile israeliene să deschidă o anchetă imediată şi să prezinte rezultatele acesteia publicului. Se cere o abordare transparentă şi respectarea drepturilor omului, astfel încât astfel de tragedii să nu se repete în viitor.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns