Copii ținuți ostatici de Hamas sub ‘abuz psihologic teribil,’ susține un pediatru.
2 mins read

Copii ținuți ostatici de Hamas sub ‘abuz psihologic teribil,’ susține un pediatru.

Copii ținuți ostatici de Hamas sub ‘abuz psihologic teribil,’ susține un pediatru

Un medic israelian de rang înalt, care a îngrijit copiii care au revenit din captivitatea în Gaza săptămâna trecută, a declarat luni că Hamas i-a supus acestora unui „abuz psihologic într-un mod teribil”.

Detalii despre captivitate

Copiii, în număr de zece, au fost răpiți de militanții Hamas în urmă cu câteva luni și ținuți ostatici într-o locație necunoscută. Ei au fost eliberați săptămâna trecută, ca urmare a negocierilor diplomatice intense între Israel și Hamas.

Abuz psihologic

Conform pediatrului israelian, copiii au fost supuși unui abuz psihologic extrem în timpul captivității lor. Ei au fost ținuți izolați, fără acces la lumina soarelui sau la activități recreative. De asemenea, li s-a interzis contactul cu familiile lor, iar comunicarea cu alți prizonieri a fost strict limitată.

Pediatrul a afirmat că această formă de abuz psihologic a avut un impact semnificativ asupra sănătății mentale și emoționale a copiilor. Aceștia au prezentat simptome de traume severe, inclusiv coșmaruri, anxietate și depresie.

Reacția internațională

Comunitatea internațională a condamnat în unanimitate acțiunile Hamas de a ține copiii ca ostatici și de a-i supune unui abuz psihologic teribil. Organizațiile pentru drepturile copilului au cerut ca cei responsabili să fie aduși în fața justiției și să răspundă pentru aceste acțiuni inumane.

Israelul a cerut, de asemenea, comunității internaționale să condamne ferm astfel de practici și să ofere sprijin pentru recuperarea și reintegrarea copiilor în societate.

Speranțe pentru recuperare

Cu toate că traumele suferite de acești copii sunt profunde, medicul israelian a exprimat speranța că, prin tratament specializat și sprijin emoțional adecvat, aceștia vor putea să-și revină din această experiență traumatizantă.

Echipa medicală și psihologică din Israel va furniza copiilor toată asistența necesară pentru recuperarea lor, inclusiv terapie individuală și de grup, precum și consiliere familială.

Concluzie

Abuzul psihologic suferit de acești copii în timpul captivității lor sub Hamas este un act inuman și condamnabil. Comunitatea internațională trebuie să acționeze în unanimitate pentru a asigura că astfel de atrocități nu se repetă și pentru a oferi suportul necesar copiilor afectați în procesul lor de recuperare.

Lasă un răspuns