Cinci soldați israelieni uciși în luptele din Gaza luni
3 mins read

Cinci soldați israelieni uciși în luptele din Gaza luni

Cinci soldați israelieni uciși în luptele din Gaza luni

Cinci soldați israelieni au fost uciși în luptele violente care au avut loc luni în Fâșia Gaza, conform informațiilor oferite de Forțele de Apărare ale Israelului (IDF). La începutul zilei de marți, IDF a anunțat că trei soldați au fost uciși, dar mai târziu a dezvăluit numele a doi soldați suplimentari care și-au pierdut viața în aceeași zi.

Numele soldaților

Sergentul Yakir Yedidya Schenkolewski, căpitanul Eitan Fisch, sergentul șef Tuval Yaakov Tsanani și căpitanul Yahel Gazit au servit împreună în Batalionul 53 al Brigăzii 188 a Corpului Blindat. De asemenea, a fost ucis și sergentul major (rez.) Gil Daniels, din unitatea de recunoaștere a Batalionului 6261 al Brigăzii 261.

Eitan Fisch – un erou pierdut

Eitan Fisch, în vârstă de 23 de ani, originar din colonia evreiască Peduel din Cisiordania, era fiul lui Chaya și David și absolvent al școlii de studii religioase Yeruham. Într-un discurs emoționant, fratele său, Yehiel, a spus: „Cine te-a lăsat să ne părăsești? Eitan, fratele meu pentru totdeauna. Mă voi asigura că nimeni nu te va uita și că îți vei aminti de personalitatea uimitoare pe care ai avut-o.”

Yakir Yedidya Schenkolewski – o pierdere dureroasă

Yakir Yedidya Schenkolewski, în vârstă de 21 de ani, din Migdal Oz în Gush Etzion, era fiul lui Tova și Ariel și absolvent al școlii de studii religioase Yeruham. Funeraliile sale sunt programate să aibă loc la cimitirul de lângă Kfar Etzion marți la ora 14:00.

Tuval Yaakov Tsanani – un voluntar dedicat

Tuval Yaakov Tsanani, în vârstă de 20 de ani, din Kiryat Gat, era fiul lui Michal și Tsuriel. A absolvit Liceul Shalon ORT din oraș și în anul 2020 a fost apreciat pentru contribuția sa la cauzele sociale, printre altele, ca voluntar în serviciul de salvare Magen David Adom. „Am dobândit o cunoaștere enormă în salvarea de vieți”, a declarat el la acea vreme. „Voluntariatul dezvoltă calități importante pentru viață.” Funeraliile sale vor avea loc marți la ora 13:00 la cimitirul din Kiryat Gat.

Yahel Gazit și Gil Daniels – două vieți curmate

Căpitanul Yahel Gazit, în vârstă de 24 de ani, provenea din satul Rakefet din nordul Israelului, iar sergentul major (rez.) Gil Daniels, în vârstă de 34 de ani, era originar din Ashdod.

Aceste pierderi tragice aduc un nou val de durere și suferință în rândul familiilor și comunităților acestor eroi căzuți în luptă. Israelul este în doliu pentru acești soldați curajoși care și-au dedicat viața apărării țării lor.

(Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.)

Lasă un răspuns