Captagon și antisemitism: Totul despre ‘drogul ISIS’ folosit de Hamas
2 mins read

Captagon și antisemitism: Totul despre ‘drogul ISIS’ folosit de Hamas

Captagon și antisemitism: Totul despre ‘drogul ISIS’ folosit de Hamas

În scurt timp după ce Hamas a ucis peste 1.200 de israelieni în comunitățile de la granița din Gaza pe 7 octombrie, au început să apară rapoarte conform cărora teroriștii au primit drogul captagon pentru a-și îmbunătăți performanța și a-și diminua inhibițiile.

Captagon – Drogul ISIS

Captagon, cunoscut și sub numele de „drogul ISIS”, este un amestec de amfetamină și cafeină, care a fost inițial folosit ca medicament pentru tratarea tulburărilor de atenție și hiperactivitate. Cu toate acestea, în ultimii ani, captagon a devenit cunoscut ca o substanță preferată de luptătorii ISIS și de alte grupuri teroriste.

Utilizarea captagonului de către Hamas

Rapoartele arată că Hamas a început să utilizeze captagonul în rândurile sale pentru a-și spori capacitățile de luptă și pentru a-și diminua inhibițiile morale. Se crede că acest drog le oferă luptătorilor Hamas o stare de euforie și un sentiment de invincibilitate, permițându-le să desfășoare atacuri violente fără remușcări.

Efectele captagonului asupra utilizatorilor

Captagonul are multiple efecte asupra utilizatorilor săi. Aceasta include creșterea nivelului de energie, reducerea senzației de oboseală și inhibarea senzației de durere. De asemenea, poate duce la creșterea agresivității și a impulsivității, ceea ce îl face o substanță ideală pentru grupurile teroriste care doresc să își intensifice acțiunile violente.

Legăturile dintre captagon și antisemitism

Utilizarea captagonului de către Hamas în atacurile sale asupra comunităților israeliene din Gaza ridică problema antisemitismului. Acest drog nu numai că sporește performanța fizică a teroriștilor, dar le oferă și o mentalitate extremistă și o lipsă totală de empatie față de victimele lor. Prin utilizarea captagonului, Hamas demonstrează disprețul său față de viața umană și dorința sa de a provoca rău comunității evreiești.

Concluzie

Utilizarea captagonului de către Hamas în atacurile sale asupra comunităților israeliene din Gaza este o dovadă a extremismului și a antisemitismului promovat de această organizație teroristă. Este esențial ca comunitatea internațională să ia măsuri decisive pentru a combate utilizarea acestui drog și pentru a proteja victimele terorismului.

Lasă un răspuns