Biden solicită pauze umanitare, discută planuri pentru Gaza post-Hamas
2 mins read

Biden solicită pauze umanitare, discută planuri pentru Gaza post-Hamas

Biden solicită pauze umanitare și discută planuri pentru Gaza post-Hamas

Președintele american Joe Biden a discutat cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu despre posibilitatea unor pauze în lupte pentru a asigura eliberarea unor ostatici. Casa Albă a emis un comunicat în care se menționează că cei doi lideri au discutat despre „posibilitatea unor pauze tactice pentru a permite civililor să părăsească în siguranță zonele de conflict, pentru a asigura ajutorul celor aflați în nevoie și pentru a facilita eliberarea ostaticilor”.

Discuții despre viitorul Gaza post-Hamas

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat într-o conferință de presă că se poartă discuții active privind cum ar trebui să arate Gaza după conflict și că „Hamas nu poate face parte din această ecuație”. El a mai adăugat că Hamas are intenții genocidale împotriva poporului israelian și că dorește să șteargă Israelul de pe hartă.

Statele Unite se opun relocării forțate a palestinienilor și reocupării Gazei de către Israel

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a declarat că Statele Unite nu susțin relocarea forțată a palestinienilor în afara Gazei și că acest lucru nu este ceva pe care Washingtonul îl urmărește sau îl ia în considerare. El a mai spus că Statele Unite se opun și unei reocupări a Gazei de către Israel, în urma comentariilor prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu care a declarat că Israelul va avea responsabilitatea securității în Gaza pentru „o perioadă nedeterminată” după război.

Secretarul de stat american respinge apelurile pentru un armistițiu în Gaza și Israel

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a respins din nou apelurile pentru un armistițiu în Gaza și Israel. El a declarat într-o conferință de presă că toți doresc să încheie acest conflict cât mai curând posibil și să minimizeze suferința civililor, dar că cei care cer un armistițiu imediat au obligația să explice cum vor aborda rezultatul inacceptabil ce ar putea surveni. El a menționat că Hamas rămâne în continuare o amenințare, având peste 200 de ostatici și intenția de a repeta atacurile.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns