Acuzații false: Israel convoacă ambasadorii Spaniei și Belgiei după critici în timpul vizitei
2 mins read

Acuzații false: Israel convoacă ambasadorii Spaniei și Belgiei după critici în timpul vizitei

Acuzații false: Israel convoacă ambasadorii Spaniei și Belgiei după critici în timpul vizitei

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a anunțat că va chema la sediu ambasadorii Spaniei și Belgiei în Israel pentru a le adresa critici în urma declarațiilor făcute de prim-miniștrii celor două țări la punctul de trecere dintre Fâșia Gaza și Egipt.

Critici la adresa Israelului în timpul vizitei

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, și premierul Belgiei, Alexander De Croo, au efectuat o vizită comună în zona frontierei dintre Fâșia Gaza și Egipt, unde au avut ocazia să se întâlnească cu oficiali palestinieni și israelieni. Cu toate acestea, declarațiile făcute de cei doi lideri au stârnit nemulțumirea autorităților israeliene.

Acuzații false aduse de premierii Spaniei și Belgiei

Potrivit ministrului de Externe al Israelului, Eli Cohen, premierii Spaniei și Belgiei au făcut afirmații false și nejustificate în timpul vizitei lor la frontiera cu Fâșia Gaza. Aceștia ar fi criticat politica Israelului față de populația palestiniană și ar fi adus acuzații nefondate cu privire la acțiunile armate din regiune.

Reacția Israelului

Ca urmare a acestor critici, ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a anunțat că va convoaca ambasadorii Spaniei și Belgiei pentru a le prezenta nemulțumirea guvernului israelian față de declarațiile făcute de cei doi lideri. Acest demers este considerat o reprimandă oficială și o expresie a dezaprobării față de acuzațiile aduse.

Relațiile tensionate între Israel și alte state europene

Această situație vine să adâncească tensiunile deja existente între Israel și alte state europene, în special în contextul conflictului israeliano-palestinian. Criticile din partea unor lideri europeni față de politica Israelului au fost frecvente în ultimii ani, iar aceste acuzații false aduse de premierii Spaniei și Belgiei nu fac decât să amplifice această stare de tensiune.

Reprezentanții Spaniei și Belgiei nu au comentat momentan

Până în prezent, reprezentanții Spaniei și Belgiei nu au comentat oficial convocarea ambasadorilor lor în Israel. Nu se știe încă dacă aceștia vor accepta invitația ministrului israelian de Externe sau cum vor răspunde acuzațiilor aduse de guvernul israelian.

Consecințe neclare

În acest moment, consecințele acestei situații rămân neclare. Este posibil ca relațiile dintre Israel și Spania, respectiv Belgia, să fie afectate pe termen scurt sau lung, în funcție de modul în care vor reacționa cele două țări la reprimanda oficială a Israelului. De asemenea, această situație poate avea repercusiuni și asupra relațiilor dintre Israel și alte state europene.

Lasă un răspuns