Acordul Israelului pentru eliberarea a 50 de ostatici deținuți de Hamas, adevărul pe parcursul a patru zile; încetarea focului.
2 mins read

Acordul Israelului pentru eliberarea a 50 de ostatici deținuți de Hamas, adevărul pe parcursul a patru zile; încetarea focului.

Acordul Israelului pentru eliberarea a 50 de ostatici deținuți de Hamas, adevărul pe parcursul a patru zile; încetarea focului

Acordul pentru eliberarea a 50 de ostatici deținuți de Hamas, inclusiv cetățeni americani, a fost aprobat de Israel, anunță Ministerul de Externe al Qatarului. Scopul principal al acestui acord este prevenirea unei escaladări a conflictului și asigurarea unui armistițiu pe termen lung între Israel și Hamas. Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a salutat acest acord, exprimându-și recunoștința față de eliberarea ostaticilor și dorința de a obține eliberarea tuturor ostaticilor din Gaza.

Sprijin pentru acordul dintre Israel și Hamas

Președintele Israelului, Isaac Herzog, și președintele SUA, Joe Biden, au exprimat sprijinul lor pentru acordul încheiat între Israel și Hamas. Herzog a declarat că înțelege rezervele și dificultățile acestui acord, dar susține decizia Guvernului de a merge înainte cu eliberarea ostaticilor. Biden a subliniat importanța siguranței cetățenilor americani și a mulțumit Qatarului și Egiptului pentru sprijinul lor în obținerea acestui acord.

Anunțul Qatarului privind acordul de încetare a focului și schimb de prizonieri

Ministerul de Externe al Qatarului a confirmat existența unui acord de încetare a focului și schimb de prizonieri între Israel și Hamas. Acordul urmează să intre în vigoare în următoarele 24 de ore și va dura patru zile, cu posibilitatea de prelungire. Potrivit declarației Qatarului, acordul prevede eliberarea a 50 de femei și copii ostatici din Gaza în schimbul eliberării unui număr de femei și copii palestinieni din închisorile israeliene.

Pregătiri pentru primirea ostaticilor

Șase spitale din Israel sunt pregătite să primească ostaticii care urmează să fie eliberați în cadrul acestui acord. Spitalele au stabilit spații separate pentru primirea lor, izolate de ceilalți pacienți și presă. Potrivit Ministerului Sănătății, Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer, Centrul Medical Shamir, Spitalele Wolfson, Soroka și Ichilov, precum și Centrul Medical pentru Copii Schneider sunt pregătite să primească ostaticii.

Aceasta este o veste binevenită pentru familiile celor reținuți, care vor putea revedea în curând persoanele dragi. Acordul reprezintă un pas important către restabilirea păcii și siguranței în regiune.

Lasă un răspuns