Zeci de militanți din Gaza au fost uciși peste noapte; ofițer IDF ucis în luptă
3 mins read

Zeci de militanți din Gaza au fost uciși peste noapte; ofițer IDF ucis în luptă

Zeci de militanți din Gaza au fost uciși peste noapte; ofițer IDF ucis în luptă

Situația critică din Gaza

Directorul general al spitalelor din Fâșia Gaza, Dr. Muhammad Zaqout, a avertizat că mașinile de dializă de la Spitalul Indonezian din nordul regiunii ar putea să se oprească din funcționare din cauza lipsei de combustibil. Potrivit lui Zakat, 70% din serviciile medicale furnizate de spital sunt pe punctul de a se închide din cauza incapacității generatoarelor de a susține activitatea. Zakat a adăugat că generatorul principal al spitalului s-a oprit în timpul nopții și că acum spitalul funcționează cu un generator de rezervă, care nu poate furniza energie pentru morgă și generatoarele de oxigen.

Arestarea a doi palestinieni suspectați de activități teroriste

Poliția israeliană și serviciul de securitate Shin Bet au anunțat joi că au arestat doi palestinieni din estul Ierusalimului sub suspiciunea de complicitate în activități teroriste. Cei doi, locuitori ai Taberei de Refugiați Shu’fat, sunt suspectați că au intrat în contact cu membri ai unei organizații teroriste din Cisiordania pentru a comite un atac terorist cu arme de foc și explozibili. De asemenea, s-a raportat că în apartamentul suspecților a fost descoperit un laborator de explozibili. Procuratura din Israel urmează să depună acte de acuzare împotriva celor doi în următoarele zile.

Japonia oferă ajutor umanitar pentru palestinieni

Ministrul japonez de externe, Yoko Kamikawa, a declarat joi că se va întâlni cu omologii săi palestinieni în timpul unei vizite în Israel și Iordania și că va comunica disponibilitatea Japoniei de a oferi ajutor umanitar palestinienilor. Ministra Kamikawa urmează să se întâlnească și cu ministrul israelian de externe, Eli Cohen, în timpul călătoriei sale de două zile începând de vineri. Această vizită are loc în contextul agravării crizei din Gaza după atacul Israelului asupra taberei de refugiați Jabalia și în timp ce străinii, inclusiv cetățenii japonezi, părăsesc regiunea.

Militanți uciși în Gaza

Unitatea purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a anunțat că trupele israeliene au ucis zeci de teroriști în Gaza în timpul nopții și până joi dimineața. Potrivit declarației, soldați din Brigada Givati și din Corpul Armatei au intrat în conflict cu echipe teroriste care au deschis foc cu rachete antitanc, explozibili și grenade. Forțele israeliene s-au angajat în luptă cu teroriștii în timp ce au coordonat un atac al Forțelor Aeriene și Marinei. Într-un alt incident, soldații din Brigada Nahal au coordonat un atac al Forțelor Aeriene asupra unor echipe teroriste suplimentare din regiune.

Lasă un răspuns