Video grafice și incitare: Cum IDF dezinformează israelienii pe Telegram
3 mins read

Video grafice și incitare: Cum IDF dezinformează israelienii pe Telegram

Video grafice și incitare: Cum IDF dezinformează israelienii pe Telegram

Ministerul Apărării al Israelului a fost acuzat că dezinformează cetățenii prin intermediul unui canal de Telegram intitulat „72 Virgins – Uncensored”. Acest canal este gestionat de Departamentul de Influencing al Direcției Operaționale IDF și are ca scop influențarea audiențelor israeliene și prezentarea cadavrelor teroriștilor Hamas.

O operațiune de război psihologic

Departamentul de Influencing al Direcției Operaționale IDF este responsabil pentru operațiunile de război psihologic împotriva inamicului și a audiențelor străine. Canalul de Telegram „72 Virgins – Uncensored” face parte din această strategie și are ca scop principal dezinformarea și incitarea cetățenilor israelieni.

Despre continutul canalului

Canalul de Telegram prezentat de IDF prezintă videoclipuri grafice cu cadavrele teroriștilor Hamas. Scopul acestor imagini este de a „distrugere fantezia teroriștilor” și de a dezvălui realitatea crudă a conflictului. Cu toate acestea, această abordare a stârnit critici din partea unor grupuri care consideră că este o formă de dezinformare și incitare la violență.

Reacții și controverse

După dezvăluirea existenței canalului „72 Virgins – Uncensored”, au apărut numeroase controverse și reacții din partea opiniei publice. O parte a cetățenilor israelieni consideră că este un mod legitim de a informa și a dezvălui realitatea conflictului. Cu toate acestea, alții sunt de părere că este o abordare iresponsabilă și că poate încuraja violența.

Organizațiile pentru drepturile omului au criticat acțiunile IDF și au cerut investigarea acestui canal de Telegram. Aceste organizații susțin că prezentarea videoclipurilor cu cadavrele teroriștilor este o încălcare a drepturilor umane și poate alimenta sentimentele de ură și răzbunare.

Răspunsul oficial al IDF

Purtătorul de cuvânt al IDF a declarat că canalul „72 Virgins – Uncensored” face parte din eforturile lor de a informa populația israeliană cu privire la pericolele reale și la activitățile teroriste din regiune. IDF susține că aceste informații sunt necesare pentru a menține securitatea și protecția cetățenilor săi.

Cu toate acestea, IDF a promis că va investiga cu atenție acuzațiile de dezinformare și incitare și că va lua măsurile necesare pentru a asigura respectarea drepturilor omului și pentru a promova o abordare responsabilă în comunicarea cu publicul israelian.

Concluzie

Canalul de Telegram „72 Virgins – Uncensored” gestionat de IDF a stârnit controverse și critici în Israel. Pe de o parte, există susținători care consideră că este o metodă legitimă de a informa cetățenii cu privire la pericolele terorismului. Pe de altă parte, organizațiile pentru drepturile omului și unii cetățeni israelieni acuză IDF de dezinformare și incitare la violență. Este esențial ca IDF să investigheze aceste acuzații și să acționeze responsabil pentru a asigura respectarea drepturilor omului și protecția cetățenilor.

Lasă un răspuns