Video grafice și incitare: Cum IDF-ul dezinformează israelienii pe Telegram
2 mins read

Video grafice și incitare: Cum IDF-ul dezinformează israelienii pe Telegram

Video grafice și incitare: Cum IDF-ul dezinformează israelienii pe Telegram

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au fost acuzate că utilizează un canal de Telegram pentru a dezinforma și incita populația israeliană. Departamentul de Influenceri al Direcției pentru Operațiuni a IDF-ului, responsabil de operațiunile de război psihologic împotriva inamicului și a audiențelor străine, administrează un canal numit „72 Virgins – Necenzurat”, care vizează audiențele israeliene și prezintă cadavrele teroriștilor Hamas cu promisiunea de a „distruge fantezia teroriștilor”.

Dezinformarea pe Telegram

Conform informațiilor recente, IDF-ul a lansat o campanie de dezinformare pe platforma de mesagerie Telegram, în încercarea de a influența și manipula opinia publică israeliană. Canalul „72 Virgins – Necenzurat” prezintă în mod explicit imagini grafice cu cadavrele teroriștilor Hamas, în scopul de a submina moralul și a instiga ura împotriva organizației teroriste.

Strategia IDF-ului

Departamentul de Influenceri al IDF-ului are ca obiectiv principal să combată propaganda și dezinformarea promovate de grupările teroriste precum Hamas. Prin intermediul canalului de Telegram, IDF-ul își propune să dezvăluie realitatea brutalității terorismului și să prezinte adevărul despre amenințarea pe care o reprezintă acești teroriști pentru securitatea națională a Israelului.

Controverse și critici

Utilizarea de imagini cu cadavrele teroriștilor în scopuri propagandistice a stârnit controverse și critici în rândul opiniei publice. Unii consideră că astfel de acțiuni pot avea un impact negativ asupra moralului și eticii societății israeliene, iar alții susțin că este necesară o astfel de abordare dură pentru a conștientiza populația asupra pericolului real reprezentat de Hamas.

Reacții și răspunsul IDF-ului

În urma dezvăluirilor legate de canalul „72 Virgins – Necenzurat”, IDF-ul a emis un comunicat de presă în care susține că acțiunile sale au ca scop exclusiv protejarea populației israeliene și contracararea propagandei teroriste. IDF-ul subliniază că informațiile prezentate pe canal sunt veridice și că are responsabilitatea de a informa publicul despre amenințările imediate la adresa securității naționale.

Concluzie

Utilizarea canalului „72 Virgins – Necenzurat” de către IDF pentru a dezinforma și incita populația israeliană a generat controverse și critici. În timp ce unii susțin necesitatea unei astfel de abordări dure pentru a conștientiza populația asupra pericolului terorismului, alții consideră că aceste acțiuni pot avea consecințe negative asupra moralului și eticii societății. IDF-ul, în schimb, susține că acțiunile sale au ca scop protejarea populației și contracararea propagandei teroriste.

Lasă un răspuns