Soldat ucis în nordul Gaza; Israel atacă în Siria ca răspuns la dronele din Eilat
3 mins read

Soldat ucis în nordul Gaza; Israel atacă în Siria ca răspuns la dronele din Eilat

Soldat ucis în nordul Gaza; Israel atacă în Siria ca răspuns la dronele din Eilat

Un soldat israelian a fost ucis în nordul regiunii Gaza, în timp ce Israel a lansat un atac în Siria ca răspuns la dronele care au lovit orașul Eilat. Aceste evenimente au avut loc în contextul unui conflict tot mai intens între Israel și Hamas.

Marine Le Pen, lidera partidului de extremă dreapta din Franța, criticată pentru participarea la o manifestație împotriva antisemitismului

Marine Le Pen, lidera partidului de extremă dreapta din Franța, a stârnit o mulțime de critici în urma planurilor sale de a participa la o manifestație de protest împotriva antisemitismului în Franța. Criticii susțin că partidul ei nu a reușit să-și elimine moștenirea antisemită, deși a câștigat tot mai multă legitimitate politică.

Increase in antisemitic acts in France sparks protests

Numărul actelor antisemite în Franța a crescut alarmant în ultima perioadă, ceea ce a determinat liderii Senatului și Camerei Deputaților să organizeze o manifestație împotriva antisemitismului. Peste 1.159 de astfel de acte au fost înregistrate începând cu data de 7 octombrie, de trei ori mai mult decât în întregul an 2022. Aceste acte reprezintă o deschidere a rănilor vechi, din cauza colaborării Franței cu naziștii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Reacții la participarea Marinei Le Pen la manifestație

Participarea Marinei Le Pen, împreună cu partidul ei, la manifestația împotriva antisemitismului, a stârnit controverse și proteste din partea mai multor organizații evreiești. Cu toate acestea, unele voci, precum cele ale lui Serge Klarsfeld, cunoscut vânător de naziști, au susținut că prezența Marinei Le Pen și a partidului său este un pas pozitiv în direcția abandonării antisemitismului.

Israel răspunde atacului cu drone din Eilat prin lovituri aeriene în Siria

După ce un drone a lovit un școală din orașul israelian Eilat, Israel a lansat un atac asupra organizației din Siria responsabilă pentru acest atac. Israelul susține că regimul sirian este complet responsabil pentru orice activitate teroristă care are loc pe teritoriul său și că va răspunde în mod ferm la orice încercare de a ataca Israelul.

Israel anunță moartea unui soldat în Gaza și continuarea operațiunilor militare

Forțele de apărare israeliene (IDF) au anunțat că un soldat a fost ucis în luptele din Fâșia Gaza și că operațiunile militare vor continua. Până în prezent, 36 de soldați israelieni au fost uciși de la începutul invaziei terestre. IDF a distrus tuneluri ale Hamas, un drone și un centru de fabricare a armelor.

Președintele american Joe Biden confirmă o pauză umanitară în Gaza

Președintele american Joe Biden a confirmat că Israelul a fost de acord să oprească operațiunile militare în anumite zone din nordul Fâșiei Gaza timp de patru ore pe zi, pentru a permite oamenilor să fugă prin două coridoare umanitare. Biden a subliniat că este nevoie de mai multe ajutoare umanitare în Gaza și că Israel are obligația să facă distincție între teroriști și civili și să respecte pe deplin dreptul internațional.

Acestea sunt cele mai importante evenimente din conflictul dintre Israel și Hamas, care se află deja în cea de-a 35-a zi. Luptele intense continuă, iar ambele părți își mențin pozițiile ferme.

Lasă un răspuns