Soldat israelian ucis în Gaza; Iordania: forța noastră aeriană a livrat ajutor în Gaza
3 mins read

Soldat israelian ucis în Gaza; Iordania: forța noastră aeriană a livrat ajutor în Gaza

Israelian ucis în Gaza; Iordania: forța noastră aeriană a livrat ajutor în Gaza

Un soldat israelian a fost ucis în timpul conflictului din Gaza, potrivit informațiilor oferite de surse oficiale. În același timp, Iordania a anunțat că forța sa aeriană a livrat ajutor medical de urgență la spitalul de campanie din Gaza.

Israelul continuă bombardamentele în Gaza

Conflictul dintre Israel și gruparea Hamas continuă să escaladeze, cu ambele părți continuând să se atace reciproc. Armata israeliană a anunțat că a efectuat un atac asupra unui complex militar al Hamas, distrugând un centru operațional și posturi de observație. În același timp, oficialii israelieni estimează că forțele de infanterie vor intra în orașul Gaza în următoarele 48 de ore.

Statele Unite trimit ajutor suplimentar în Orientul Mijlociu

Statele Unite au trimis o submarină nucleară Ohio-class în Orientul Mijlociu, alături de două portavioane, USS Gerald Ford și USS Dwight D. Eisenhower. Aceste măsuri au fost luate ca răspuns la escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas.

Reacția premierului Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a răspuns la informațiile conform cărora există refuzuri ale rezerviștilor de a servi în cadrul armatei israeliene înainte de război. Netanyahu susține că aceste refuzuri ar trebui investigate pentru a determina influența lor asupra liderului Hamas, Yahya Sinwar. Într-o declarație, Netanyahu a afirmat că Hamas a declanșat un război împotriva Israelului pentru a-i distruge, iar singura modalitate de a câștiga este prin unitate.

Tensiuni crescute la granița dintre Israel și Liban

Tensiunile sunt în creștere la granița dintre Israel și Liban, după ce un civil israelian a fost ucis într-un atac al grupării Hezbollah. Hezbollah a revendicat atacul cu o rachetă Grad asupra orașului Kiryat Shmona din nordul Israelului. În replică, televiziunea Al Mayadeen, afiliată Hezbollah, a afirmat că o dronă a armatei israeliene a lovit o mașină civilă, ucigând trei civili libanezi.

Comunitatea internațională se implică în rezolvarea conflictului

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit cu președintele palestinian Mahmoud Abbas pentru a discuta despre necesitatea unui armistițiu imediat și pentru a găsi o soluție diplomatică pe termen lung. Abbas a subliniat disponibilitatea Autorității Palestiniene de a prelua controlul asupra Fâșiei Gaza și a Ierusalimului de Est. Blinken a afirmat că SUA sunt angajate în furnizarea de ajutor umanitar în Gaza și în restabilirea serviciilor esențiale.
Acestea sunt principalele evoluții în conflictul dintre Israel și Hamas, care a intrat în cea de-a treizeci și-a zi. Ambele părți continuă să se atace reciproc, cu pierderi de vieți omenești și distrugeri semnificative. Comunitatea internațională încearcă să găsească o soluție diplomatică pentru a pune capăt acestui conflict devastator.

Lasă un răspuns