Șeful centrului canadian pentru agresiuni sexuale, demis pentru punerea sub semnul întrebării a relatărilor privind violurile comise de Hamas
2 mins read

Șeful centrului canadian pentru agresiuni sexuale, demis pentru punerea sub semnul întrebării a relatărilor privind violurile comise de Hamas

Șeful centrului canadian pentru agresiuni sexuale, demis pentru punerea sub semnul întrebării a relatărilor privind violurile comise de Hamas

Directorul centrului pentru agresiuni sexuale de la Universitatea din Alberta a fost demis în acest weekend după ce a semnat o scrisoare deschisă care punea la îndoială relatărilor privind femeile israeliene violate și abuzate în timpul masacrului comis de Hamas pe 7 octombrie.

Scandalul care a dus la demitere

Șeful centrului canadian pentru agresiuni sexuale, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost concediat după ce și-a exprimat îndoieli cu privire la relatărilor referitoare la violurile și abuzurile suferite de femeile israeliene în timpul masacrului comis de Hamas. Acesta a semnat o scrisoare deschisă în care punea la îndoială veridicitatea acestor informații, atrăgând critici din partea comunității academice și a organizațiilor de drepturile omului.

Reacția Universității din Alberta

Universitatea din Alberta a luat măsuri rapide în acest caz, demitând directorul centrului pentru agresiuni sexuale. Într-un comunicat de presă, instituția a declarat că acțiunile directorului sunt inacceptabile și nu sunt reprezentative pentru valorile și angajamentul universității față de combaterea violenței sexuale și protejarea victimelor.

Reacțiile comunității academice și a organizațiilor de drepturile omului

Scrisoarea deschisă semnată de directorul centrului canadian pentru agresiuni sexuale a stârnit un val de indignare în rândul comunității academice și a organizațiilor de drepturile omului. Aceștia au condamnat în termeni fermi acțiunile directorului, considerându-le insensibile și lipsite de empatie față de victimele violențelor sexuale.

Investigații în curs

După demiterea directorului centrului pentru agresiuni sexuale, Universitatea din Alberta a anunțat că va efectua o investigație internă pentru a analiza cu atenție situația și pentru a se asigura că nu există alte persoane implicate în punerea sub semnul întrebării a relatărilor privind violurile comise de Hamas. Instituția își propune să ia măsuri pentru a evita astfel de incidente în viitor și pentru a-și reafirma angajamentul față de sprijinirea victimelor violențelor sexuale.

Concluzii

Demiterea directorului centrului canadian pentru agresiuni sexuale în urma semnării unei scrisori deschise care punea la îndoială relatărilor privind violurile comise de Hamas a atras atenția asupra importanței sensibilizării și sprijinului față de victimele violențelor sexuale. Universitatea din Alberta a luat măsuri rapide în acest caz, iar investigațiile interne sunt în desfășurare pentru a evita astfel de incidente în viitor.

Lasă un răspuns