Rudeniile beduinilor ostaticiţilor deţinuţi de Hamas: ‘Aceasta nu este o război religios’
4 mins read

Rudeniile beduinilor ostaticiţilor deţinuţi de Hamas: ‘Aceasta nu este o război religios’

Rudeniile beduinilor ostaticiţilor deţinuţi de Hamas: ‘Aceasta nu este o război religios’

Familia Alziadna, o familie beduină din Israel, trăiește într-o așezare neautorizată în deșertul Negev. Ei se confruntă cu o situație dificilă după ce unul dintre membrii lor, Yusuf Alziadna, în vârstă de 53 de ani, împreună cu cei trei copii ai săi, Bilal și Hamza și fiica Aisha, au fost răpiți de Hamas și alte facțiuni din Gaza. În total, 239 de israelieni sunt ținuți captivi în Gaza. Familia Alziadna așteaptă cu nerăbdare vești bune și speră că această criză va lua sfârșit cât mai curând posibil.

Rudenia Alziadna: O familie respectată și iubită în comunitate

Ali Alziadna, fratele lui Yusuf, este un fost polițist și o figură cunoscută în regiunea sudică a Negevului din Israel. El este cel care menține legătura cu mass-media și se asigură că povestea captivilor este adusă în atenția publicului. Ali descrie familia Alziadna ca fiind respectată și iubită în comunitate. Yusuf este apreciat pentru felul său amabil și pentru modul în care rezolvă conflictele și problemele, punând mereu binele familiei pe primul loc.

O așezare în tăcere

În timp ce bărbații din familia Alziadna se adună în fiecare zi în fața casei lor, mamele și copiii se află înăuntru. Toată așezarea este cuprinsă de o tăcere tensionată, rugându-se pentru vești bune. Speranța lor este că Yusuf și ceilalți răpiți sunt în siguranță și sănătoși, dar nu știu cu siguranță ce li se întâmplă. Fiecare explozie în zona graniței adâncește teama și îngrijorarea lor.

O situație disperată

Familia Alziadna speră că prim-ministrul Benjamin Netanyahu va acorda o atenție sporită acestei probleme și va face tot posibilul pentru eliberarea ostaticilor. Ei simt că timpul trece și nimic nu s-a schimbat. Situația lor este disperată și doresc ca statul să acționeze mai rapid pentru a-i aduce înapoi acasă. Ali speră că o încetare a focului va duce la eliberarea ostaticilor și la întoarcerea în siguranță a tuturor celor răpiți.

Speranțe și apeluri către întreaga lume

Familia Alziadna face apel către întreaga lume, inclusiv către lumea arabă, să se implice în rezolvarea acestei crize și să oprească războiul. Ei speră ca oamenii să se alăture în eforturile de a aduce ostaticii acasă și să ofere sprijin în această perioadă dificilă. Ali subliniază că această criză nu este un război religios, ci una provocată de terorism și speră ca lumea să înțeleagă acest lucru.

Necesitatea unei sensibilități speciale

Beduinii din Israel, cum este și familia Alziadna, au nevoie de o sensibilitate specială în această situație. Ei au propriile tradiții și obiceiuri, iar relația cu mass-media și modul în care primesc ajutorul trebuie să fie adaptate la aceste particularități. Se lucrează în strânsă colaborare cu familiile și se asigură că nevoile lor sunt îndeplinite într-un mod respectuos.

Un apel către societatea israeliană

În final, Ali Alziadna face un apel către societatea israeliană să nu generalizeze și să nu considere că acest război este împotriva tuturor arabilor. El subliniază că există cetățeni arabi care sprijină statul și care sunt implicați în eforturile de război. Este important ca societatea israeliană să asculte și să ofere spațiu și timp pentru ca vocea arabilor să fie auzită în această luptă împotriva terorismului.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns