Recrutarea coloniștilor fără experiență militară pentru a asigura paza așezărilor din Cisiordania de către armata Israelului
2 mins read

Recrutarea coloniștilor fără experiență militară pentru a asigura paza așezărilor din Cisiordania de către armata Israelului

Armata Israelului intenționează să recruteze coloniști fără experiență militară pentru asigurarea pazei așezărilor din Cisiordania

Armata Israelului (IDF) a anunțat recent că intenționează să recruteze coloniști care nu au servit în armată și să-i plaseze ca membri ai unei miliții de apărare regională în zona lor de rezidență. Această decizie a fost luată în contextul tensiunilor și amenințărilor sporite la adresa așezărilor evreiești din Cisiordania.

Motivele pentru recrutarea coloniștilor fără experiență militară

Motivul principal al IDF în luarea acestei decizii este de a asigura o prezență militară mai puternică în așezările din Cisiordania, în scopul de a descuraja atacurile și amenințările teroriste. În prezent, IDF se bazează în mare măsură pe soldații profesioniști și pe rezerviști care au trecut prin pregătirea militară obligatorie. Prin recrutarea coloniștilor, armata își propune să completeze aceste forțe și să consolideze securitatea în regiune.

Criteriile de recrutare și pregătirea militară

Colonii care vor fi recrutați trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi vârsta minimă de 18 ani și să fie considerați apti din punct de vedere medical. Cu toate acestea, nu este necesară experiența militară anterioară pentru a fi selectați. Aceștia vor urma un program de pregătire militară intensiv, care va include instruire în manevre de bază, tactici de apărare și utilizarea armamentului.

Reacții și controverse

Această decizie a IDF a stârnit controverse și reacții diferite în rândul comunității internaționale și al cetățenilor israelieni. Unii susțin că recrutarea coloniștilor fără experiență militară ar putea slăbi securitatea și eficiența armatei, în timp ce alții cred că este o măsură necesară pentru a face față noilor amenințări.

Organizațiile pentru drepturile omului au exprimat îngrijorare cu privire la posibile abuzuri și încălcări ale drepturilor omului care ar putea avea loc în timpul pregătirii militare și în exercitarea puterii de către acești coloni-recruiți.

Concluzie

Recrutarea coloniștilor fără experiență militară pentru a asigura paza așezărilor din Cisiordania reprezintă o mișcare neobișnuită a IDF, în contextul amenințărilor sporite la adresa securității în regiune. Cu toate reacțiile și controversele generate de această decizie, IDF speră că această măsură va contribui la consolidarea securității și protecției coloniilor evreiești din Cisiordania.

Lasă un răspuns