Rabin la baza militară israeliană afirmă că ‘întreaga țară’ este ‘a noastră’, inclusiv Gaza și Liban
2 mins read

Rabin la baza militară israeliană afirmă că ‘întreaga țară’ este ‘a noastră’, inclusiv Gaza și Liban

Rabinul de la o bază militară israeliană afirmă că ‘întreaga țară’ este ‘a noastră’, inclusiv Gaza și Liban
Un rabin de la o bază de antrenament militar israeliană a sărbătorit acțiunile Israelului în Gaza cu fervoare mesianică și a exultat în legătură cu controlul viitor al Israelului asupra unui teritoriu extins de la Liban la Gaza într-un videoclip care a devenit viral pe rețelele de socializare duminică. Militarii au declarat că acesta a fost chemat să se întâlnească cu superiorii și să-și explice declarațiile.
Rabinul Amichai Friedman, rabinul de la baza de antrenament a Brigăzii Nahal, se adresează unui grup de tineri soldați în videoclip. El le spune că, atunci când visează și își imaginează că „nu există asasinați, nu există ostatici, nu există persoane rănite,” el rămâne cu „poate cea mai fericită lună” din viața lui.
El explică că „am ajuns la punctul în care poporul Israelului se ridică la un nivel superior. Ne-am născut acum 75 de ani ca un popor nou.
Am construit o bază, am început să lucrăm la trupurile noastre și am crescut, descoperindu-ne identitatea și ceea ce vrem să facem cu noi înșine: ceea ce este bun, rău, rău și impur și ceea ce vrem să propovăduim în lume,” a continuat el.
Pe măsură ce soldații cântă și încurajează, el concluzionează că „întreaga țară” este „a noastră,” adăugând că se referă „la toată aceasta… inclusiv Gaza, inclusiv Liban!
Toată țara promisă!” spune el. „Ne întoarcem la ea în mare stil! Gush Katif” – fosta așezare evreiască din Gaza evacuată în timpul dezangajării din 2005 – va fi mică în comparație cu ceea ce vom realiza cu ajutorul lui Dumnezeu!”
El încheie spunând că Israel învață lumea „ce înseamnă bunătatea și justiția și ce sunt moralitatea și valorile” și jurând că Israelul „va elimina răul și va eradica Hamas, vom distruge pe dușmanii noștri, îi vom distruge pe toți.”
Armata a declarat într-un comunicat că „comportamentul ofițerului, așa cum se vede în videoclip, nu este în concordanță cu valorile și directivele militare. Ofițerul a fost chemat la o întâlnire clarificatoare cu comandanții săi și va fi tratat în consecință. Armata nu va permite acest tip de discurs inacceptabil printre membrii săi, în timpuri normale sau în timp de război.”

Lasă un răspuns