Problemele mă determină să devin evreu în Israel
3 mins read

Problemele mă determină să devin evreu în Israel

Problemele mă determină să devin evreu în Israel

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, pe nume Salomon Smadja, a luat o decizie neobișnuită și curajoasă. În ciuda faptului că trăiește în prezent în orașul Nice din Franța, acesta a decis să se mute în Israel și să devină evreu. Motivul pentru această decizie radicală este reprezentat de problemele cu care se confruntă în țara sa de origine, Franța.

Parisul, capitala Franței, este cunoscută pentru diversitatea sa culturală și religioasă. Cu toate acestea, în ultimii ani, antisemitismul a devenit o problemă tot mai mare. Salomon Smadja a simțit pe pielea sa creșterea acestui fenomen și a hotărât că este timpul să ia o decizie importantă.

Într-un interviu acordat unui ziar local, Smadja a declarat că a simțit o creștere a antisemitismului în viața de zi cu zi. El a povestit despre incidentele în care a fost agresat verbal sau chiar fizic din cauza religiei sale. Aceste întâmplări neplăcute l-au determinat să se gândească serios la o schimbare radicală în viața sa.

Decizia de a se muta în Israel și de a deveni evreu nu a fost una ușoară pentru Smadja. Cu toate acestea, el a simțit că aceasta este cea mai bună opțiune pentru el. Acesta consideră că în Israel, ca evreu, va putea trăi în siguranță și nu va mai fi nevoit să se confrunte cu ura și discriminarea.

În plus, Israelul este o țară cu o istorie bogată și cu o comunitate evreiască puternică. Prin urmare, Salomon Smadja este convins că va găsi un mediu în care să se simtă acasă și să își practice religia în voie. El este nerăbdător să pornească pe acest nou drum și să se alăture comunității evreiești din Israel.

Decizia lui Salomon Smadja de a se muta în Israel și de a deveni evreu este una remarcabilă și inspirațională. Aceasta arată curajul și hotărârea de a face o schimbare atunci când situația devine insuportabilă. Ne dorim succesul lui și sperăm că va găsi fericirea și liniștea pe care le caută în noua sa viață în Israel.

Concluzie

Salomon Smadja, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a hotărât să se mute în Israel și să devină evreu din cauza problemelor cu care se confruntă în Franța. Creșterea antisemitismului l-a determinat să ia această decizie radicală, pentru a putea trăi în siguranță și fără discriminare. Israelul este considerat de către Smadja o țară în care poate găsi pace și acasă, alăturându-se comunității evreiești puternice. Aceasta este o decizie remarcabilă, care arată curajul și hotărârea de a face o schimbare pentru a găsi fericirea și liniștea mult dorite.

Lasă un răspuns