Politia preia controlul aeroportului Dagestan din Rusia dupa revolta antisemita
2 mins read

Politia preia controlul aeroportului Dagestan din Rusia dupa revolta antisemita

Poliția preia controlul aeroportului Dagestan în urma revoltei antisemite

Poliția rusă a preluat controlul unui aeroport din regiunea Dagestan, cu majoritate musulmană, și a arestat 60 de persoane după ce sute de protestatari anti-Israel au luat cu asalt facilitățile duminică, când a sosit un avion din Israel, a anunțat Ministerul de Interne luni.

Proteste violente împotriva Israelului

Protestele violente au izbucnit în aeroportul din Dagestan după sosirea unui avion din Israel. Sute de manifestanți anti-Israel s-au adunat în fața terminalului și au început să strige lozinci împotriva statului evreu. Situația s-a deteriorat rapid, iar protestatarii au pătruns în incinta aeroportului, întrerupând funcționarea normală a facilității.

Forțele de poliție au intervenit rapid pentru a restabili ordinea și siguranța în aeroport. Ei au reușit să-i aresteze pe cei implicați în revoltă și să preia controlul asupra facilității. Potrivit Ministerului de Interne, 60 de persoane au fost arestate în urma incidentului.

Revoltă antisemită

Principalul motiv al protestelor a fost indignarea față de politica Israelului în conflictul din Orientul Mijlociu. Protestatarii susțin că acțiunile statului evreu împotriva populației palestiniene sunt inacceptabile și cer o poziție mai fermă a Rusiei în acest sens.

Dagestan este o regiune cu majoritate musulmană, iar această revoltă antisemită arată amploarea frustrărilor și nemulțumirilor populației față de situația din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, autoritățile ruse au reacționat rapid și au asigurat că vor lua măsuri pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Concluzie

Poliția rusă a preluat controlul aeroportului din Dagestan după revolta antisemită care a avut loc duminică. Protestatarii anti-Israel au pătruns în incinta aeroportului, dar autoritățile au intervenit prompt și au reușit să restabilească ordinea și siguranța. Incidentul subliniază tensiunile existente în regiunea cu majoritate musulmană față de politica Israelului și necesitatea unor soluții diplomatice pentru a rezolva conflictul din Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns