Patru soldați israelieni uciși în luptele din Gaza; Un soldat moare din cauza rănilor cauzate pe 7 octombrie.
5 mins read

Patru soldați israelieni uciși în luptele din Gaza; Un soldat moare din cauza rănilor cauzate pe 7 octombrie.

Patru soldați israelieni uciși în luptele din Gaza

Patru soldați israelieni au fost uciși în luptele care au avut loc în Fâșia Gaza în ultimele zile, iar un alt soldat a murit din cauza rănilor suferite pe 7 octombrie. Armata israeliană a dezvăluit numele celor patru soldați uciși în timpul conflictului, precum și numele soldatului care a fost rănit pe 7 octombrie și a murit din cauza rănilor sâmbătă.

Soldatul Liav Atiya, ucis în luptă

Liav Atiya, în vârstă de 25 de ani, din orașul Be’er Sheva, membru al Batalionului de Recunoaștere 6623 din cadrul Brigăzii 55, a fost ucis în luptă în partea de sud a Fâșiei Gaza, după ce a fost împușcat de forțele inamice, conform informațiilor armatei israeliene. Atiya, care lasă în urmă părinții, o soră și trei frați, a absolvit Liceul Comprehensive Alef din Be’er Sheva în 2016. „Îl vom aminti pe Liav ca pe un tânăr care s-a remarcat prin calitățile sale, valorile sale, ca pe un iubitor al umanității, grijuliu, plăcut, cu simțul umorului, sociabil și plin de daruire”, a declarat școala într-un comunicat. Atiya era student în anul al treilea la Facultatea de Inginerie Civilă a Colegiului de Inginerie Sami Shamoon și lucra ca șef de securitate într-o fabrică.

Soldatul Omri Ben Shachar, ucis în luptă

Omri Ben Shachar, în vârstă de 25 de ani, din orașul Givatayim, tot din cadrul Batalionului 6623, a fost de asemenea ucis în luptă. Ben Shachar era fiul lui Anat și Reuven, fost primar al orașului Givatayim, și frate geamăn al lui Nadav. A absolvit școlile Katznelson și Ort. „Zile dificile au venit peste poporul Israel, iar din nefericire calamitățile nu ocolesc Givatayim”, a declarat primarul actual, Ron Kunik. „Nu avem altă opțiune decât să fim puternici și să câștigăm.”

Soldatul Maor Cohen Eisenkot, ucis în explozia unei bombe

Sergentul Maor Cohen Eisenkot, în vârstă de 19 ani, din Eilat, care a servit în Batalionul 12 al Brigăzii de Infanterie Golani, a murit în urma exploziei unei bombe în timpul unei raiduri asupra unei moschei din partea de sud a Fâșiei Gaza. Mama lui Cohen Eisenkot este jumătate soră a parlamentarului israelian Gadi Eisenkot, membru al cabinetului de război, care vineri dimineață și-a înmormântat propriul fiu, sergentul major (rez.) Gal Meir Eisenkot, care a murit în luptă în sudul Fâșiei Gaza în ziua precedentă. „O mare catastrofă s-a abătut asupra familiei noastre. O mare durere, un inimă frântă”, a spus un membru al familiei lui Sharon despre Maor. „În fiecare zi, în fiecare zi te întrebam despre el. Speram să primesc vești bune, speram să se întoarcă acasă, să te surprindă. Speram să te văd zâmbind. Și astăzi inima mea s-a sfărâmat în bucăți.” Cohen Eisenkot a jucat în divizia de tineret a clubului de fotbal Maccabi Bnei Eilat. „Era un jucător serios, responsabil și grijuliu care iubea foarte mult clubul și coechipierii săi”, a scris echipa pe pagina sa de Facebook.

Soldatul Jonathan Dean Haim, ucis în luptă

Sergentul Jonathan Dean Haim, în vârstă de 25 de ani, din Ramat Gan, care a servit în Batalionul 601 al Brigăzii 7 de Ingenieri, a fost ucis în luptă în partea de sud a Fâșiei Gaza. El a absolvit programul de Management al Dezastrelor la Universitatea din Tel Aviv. Într-un comunicat emis după anunțarea morții sale, universitatea a declarat că Haim și-a scris teza despre luptele comunității de surzi în timpul pandemiei de Covid-19, în contextul dificultății de a citi buzele din cauza purtării măștilor. „Personalitatea lui plină de viață era un far de lumină în sala de clasă și cu siguranță ne va lipsi”, se menționa în comunicat. Haim era un imigrant nou venit din Statele Unite, care s-a convertit la iudaism și s-a înrolat în IDF, unde a servit ca soldat singuratic.

Soldatul Haim Meir Eden, decedat în urma rănilor suferite

Sergentul Haim Meir Eden, în vârstă de 20 de ani, din orașul Rehovot, a servit în Batalionul 13 al Brigăzii Golani și a murit sâmbătă din cauza rănilor suferite în luptă pe 7 octombrie. Funeraliile sale au avut loc sâmbătă în orașul natal. El este cel de-al nouălea soldat din Rehovot care a murit de la începutul războiului.

Lasă un răspuns