Pasager prins în mijlocul unei bande în Dagestan: „I-am trimis soțului meu un mesaj vocal în care i-am spus că îl iubesc”
2 mins read

Pasager prins în mijlocul unei bande în Dagestan: „I-am trimis soțului meu un mesaj vocal în care i-am spus că îl iubesc”

Pasageri israelieni, atacați în Dagestan: Ore lungi de teamă și pericol

Luni, un grup de 30 de israelieni a trăit momente de groază și pericol la aeroportul din Dagestan. Potrivit mărturiilor lor, publicate în presa rusă și israeliană în limba rusă, se pare că majoritatea pasagerilor de pe zbor erau femei și copii, unul dintre aceștia fiind chiar conectat la un ventilator.

Un mesaj vocal pentru soț

În mijlocul confuziei și a atacului, o pasageră a găsit puterea de a trimite un mesaj vocal emoționant soțului ei. În acest mesaj, femeia i-a spus soțului că îl iubește și că se teme pentru viața ei. Cu toate că situația era extrem de tensionată, pasagera a considerat că este important să-și exprime sentimentele în fața pericolului iminent.

Atacul și pericolele

Potrivit relatărilor pasagerilor, atacul a fost rapid și violent. Cei 30 de israelieni au fost asaltați de o bandă de persoane necunoscute în timp ce se pregăteau să părăsească aeroportul din Dagestan. Atacul a fost neașteptat, iar pasagerii s-au trezit în mijlocul unui coșmar.

Unii dintre pasageri au reușit să se ascundă sau să se apere, dar mulți au fost răniți în timpul atacului. Printre aceștia se numără și copii, care au trăit momente de groază și au avut nevoie de îngrijiri medicale imediate. Unul dintre copii era chiar conectat la un ventilator în momentul atacului.

Reacția autorităților

Imediat după producerea incidentului, autoritățile din Dagestan au intervenit și au reușit să-i captureze pe atacatori. Aceștia au fost identificați ca fiind membri ai unei bande periculoase și sunt suspectați de alte infracțiuni similare. Pasagerii agresați au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Reacții internaționale

Comunitatea internațională a condamnat acest atac brutal asupra pasagerilor israelieni nevinovați. Mai multe țări și organizații non-guvernamentale și-au exprimat solidaritatea față de victime și și-au manifestat speranța că autoritățile vor identifica rapid toți responsabilii și îi vor aduce în fața justiției.

În același timp, guvernul israelian a luat măsuri pentru a asigura siguranța cetățenilor săi care călătoresc în zonele cu risc ridicat. Ambasada Israelului în Rusia a oferit asistență și sprijin pasagerilor afectați, iar autoritățile israeliene au comunicat că vor face tot posibilul pentru a aduce atacatorii în fața justiției.

Această tragedie nefericită aduce în prim-plan problema securității călătorilor și necesitatea unei cooperări internaționale sporite în combaterea terorismului și infracționalității violente.

Lasă un răspuns