Ostaticii israelieni cer eliberarea lor de către Netanyahu (36 characters)
6 mins read

Ostaticii israelieni cer eliberarea lor de către Netanyahu (36 characters)

Ostaticii israelieni cer eliberarea lor de către Netanyahu

Ostaticii israelieni care au fost răpiți de Hamas în Fâșia Gaza au cerut eliberarea lor de către prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Această solicitare a venit în contextul escaladării conflictului dintre Israel și Hamas, care a dus la creșterea tensiunilor și a violențelor în regiune.

Proteste pro-palestiniene la Universitatea Columbia

Studenții pro-palestinieni din cadrul Universității Columbia din New York au organizat un protest în sprijinul palestinienilor în contextul conflictului în curs din Gaza. Aproximativ 130 de profesori de la universitate au semnat o scrisoare deschisă în care descriu atacul mortal al Hamas asupra civililor israelieni drept o „acțiune militară”. Scrisoarea a stârnit indignare publică și acuzații de complicitate în ura față de evrei.

Departamentul de Stat al SUA adoptă măsuri împotriva antisemitismului pe campusurile universitare

Administrația Biden a anunțat că va lua măsuri pentru a aborda creșterea antisemitismului pe campusurile universitare în urma conflictului din Gaza. Departamentul de Securitate Internă și Departamentul de Justiție au luat măsuri pentru a se asigura că forțele de ordine ale campusurilor universitare sunt implicate în colaborarea cu forțele de ordine locale și au întreprins numeroase acțiuni pentru a oferi sprijin direct studenților. Departamentul de Educație a actualizat, de asemenea, procesul de primire a plângerilor privind discriminarea pentru a interzice anumite forme de antisemitism și islamofobie.

Proteste pro-palestiniene în Berlin

În Berlin, s-au desfășurat proteste pro-palestiniene la care au participat aproximativ 10.000 de persoane. Aceste proteste au avut loc într-un context în care presa germană și-a îndreptat atenția asupra modului în care războiul dintre Israel și Hamas a afectat Germania și Austria. Cu toate acestea, interzicerea protestelor pro-palestiniene în capitala germană a ridicat întrebări cu privire la respectarea dreptului fundamental la libertatea de adunare.

Oficial israelian vizitează Qatar pentru discuții privind eliberarea ostaticilor

Un oficial israelian de rang înalt a vizitat Qatar pentru a discuta despre eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza. Discuțiile au fost întrerupte temporar din motive tehnice, dar au fost reluate după sosirea oficialului israelian. Vizita a fost coordonată cu Statele Unite ale Americii. În același timp, Forțele de Apărare ale Israelului au intensificat prezența militară în Fâșia Gaza și au desfășurat operațiuni terestre în zonă.

Actrița arabă-israeliană acuzată de incitare la terorism

Actrița arabă-israeliană Maisa Abd Elhadi a fost acuzată de incitare la terorism și de exprimarea solidarității cu o organizație teroristă. Abd Elhadi a fost arestată pe 12 octombrie după ce a distribuit pe contul său de Instagram postări care ar fi exprimat bucurie față de masacrul Hamas din comunitățile israeliene de la granița cu Fâșia Gaza.

Corpul unui ostatic israelian găsit în Fâșia Gaza

Ministerul de Externe al Israelului a anunțat că a fost identificat corpul lui Shani Louk, care a fost răpit din timpul festivalului muzical din Re’im de către teroriștii Hamas și dus în Fâșia Gaza. Louk, în vârstă de 23 de ani, care avea cetățenie israeliană și germană, a fost „torturat, defilat în jurul Fâșiei Gaza de către teroriștii Hamas și a trăit orori de neînchipuit”.

Tensiuni crescute în Marea Britanie în urma conflictului din Israel-Hamas

Incidente antisemite și islamofobe au crescut în Marea Britanie în urma atacurilor mortale ale Hamas din Israel. Manifestații masive pro-palestiniene au avut loc în Londra și alte orașe importante din Marea Britanie, în timp ce grupurile evreiești au organizat veghe pentru ostaticii luați de militanți.

Incident la aeroportul din Dagestan, Rusia

Poliția rusă a preluat controlul asupra unui aeroport din regiunea Dagestan, după ce sute de protestatari anti-israelieni au pătruns în incinta aeroportului. Protestatarii, în mare parte tineri, au spart ușile de sticlă și au strigat „Allahu Akbar” sau „Dumnezeu este cel mai mare”. Autoritățile locale au anunțat că 20 de persoane au fost rănite în timpul incidentului.

Atacuri și confruntări violente în Fâșia Gaza

Forțele israeliene au desfășurat operațiuni terestre și aeriene în Fâșia Gaza, ucigând zeci de militanți ai Hamas în confruntări violente. S-au efectuat atacuri asupra unor ținte strategice ale Hamas, inclusiv depozite de arme și posturi antitanc. În același timp, Hamas a lansat rachete spre Israel, unele atingând locuințe și clădiri civile.

Incidente de antisemitism și islamofobie în Marea Britanie

Incidente de antisemitism și islamofobie au crescut în Marea Britanie în urma conflictului dintre Israel și Hamas. Grupurile evreiești au organizat veghe pentru ostaticii luați de militanți, în timp ce manifestații pro-palestiniene masive au avut loc în Londra și alte orașe importante din Marea Britanie. Guvernul britanic a convocat o reuniune a comitetului de răspuns de urgență COBRA pentru a discuta despre riscul de securitate internă în contextul conflictului dintre Israel și Hamas.

Atac asupra unui polițist israelian în Ierusalimul de Est

Un polițist israelian a fost înjunghiat și grav rănit în Ierusalimul de Est. Agresorul a fost împușcat după o urmărire. Polițistul a fost transportat la Spitalul Sha’are Zedek cu răni grave în partea superioară a corpului.

Operațiuni terestre extinse ale IDF în Fâșia Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului au efectuat operațiuni terestre extinse în Fâșia Gaza, intensificând luptele și presiunea militară asupra Hamas. În același timp, se fac eforturi pentru a ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor, dacă Hamas simte că presiunea militară asupra sa este în creștere.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns