Operațiune terestră inițiată de armata israeliană în Khan Yunis, centrul Hamasului în sudul Fâșiei Gaza
3 mins read

Operațiune terestră inițiată de armata israeliană în Khan Yunis, centrul Hamasului în sudul Fâșiei Gaza

Operațiune terestră în Khan Yunis, centrul Hamasului în sudul Fâșiei Gaza

Armata israeliană a anunțat că, începând de marți seară, forțele sale sunt angajate într-o operațiune terestră în centrul orașului Khan Yunis, amplasat în sudul Fâșiei Gaza. Această acțiune militară vine ca răspuns la intensificarea conflictului dintre Israel și gruparea Hamas.

Motivația operațiunii

Operațiunea terestră a fost inițiată de armata israeliană în încercarea de a elimina bazele și infrastructura Hamasului din Khan Yunis. Gruparea Hamas este considerată de Israel ca o organizație teroristă și este responsabilă pentru numeroase atacuri asupra teritoriului israelian.

Planurile armatei israeliene

Potrivit declarațiilor oficiale, operațiunea are ca scop principal identificarea și neutralizarea tunelurilor subterane utilizate de Hamas pentru a se infiltra în teritoriul israelian și pentru a efectua atacuri surpriză. De asemenea, forțele israeliene intenționează să dezarmeze gruparea teroristă și să reducă capacitatea sa de a ataca Israelul.

Reacția comunității internaționale

Operațiunea militară desfășurată de Israel în Khan Yunis a primit reacții mixte din partea comunității internaționale. Unele state și organizații internaționale au exprimat îngrijorare față de escaladarea conflictului și au cerut reținere și dialog pentru a rezolva criza. Altele, în special țările care susțin Israelul, au înțeles necesitatea acțiunilor de autoapărare ale statului evreu.

Victime și distrugeri

Până în prezent, nu au fost furnizate informații oficiale despre numărul victimelor sau despre daunele materiale cauzate de operațiunea militară. Cu toate acestea, se estimează că există riscul unor pierderi de vieți omenești și distrugeri semnificative în zonă, având în vedere intensitatea luptelor.

Evacuarea populației civile

Autoritățile israeliene au emis avertizări pentru populația civilă din Khan Yunis, solicitându-le să se adăpostească în locuri sigure și să urmeze instrucțiunile militare. Evacuarea civililor este o măsură de precauție pentru a reduce riscul de a fi implicați accidental în luptele dintre armata israeliană și Hamas.

Mesajul Israelului

Israel a transmis un mesaj clar prin această operațiune terestră: nu va ezita să acționeze pentru a-și proteja cetățenii și pentru a elimina amenințările la adresa securității sale. Statul evreu consideră că are dreptul suveran de a-și apăra teritoriul și de a combate organizațiile teroriste care îi pun în pericol populația.

Operațiunea terestră în Khan Yunis reprezintă un nou episod al conflictului dintre Israel și Hamas, un conflict care a provocat tensiuni și violențe în regiune timp de mai multe decenii. În timp ce Israelul continuă să își apere interesele și securitatea, comunitatea internațională speră într-o soluționare pașnică și durabilă a conflictului.

Lasă un răspuns