Oficial american: Hamas a încercat să scoată luptători răniți și cetățeni străini
3 mins read

Oficial american: Hamas a încercat să scoată luptători răniți și cetățeni străini

Oficial american: Hamas a încercat să scoată luptători răniți și cetățeni străini

Un oficial american de rang înalt a dezvăluit că organizația palestiniană Hamas a încercat să scoată luptători răniți și cetățeni străini din Fâșia Gaza în ambulanțe, prin punctul de trecere Rafah, întârziind astfel eforturile de evacuare a cetățenilor străini. Hamas a furnizat Egiptului și Statelor Unite o listă cu cei grav răniți pe care doreau să-i evacueze, alături de mii de cetățeni străini care doreau să părăsească zona.

Hamas a încercat să profite de ambulanțele pentru a-și scoate luptătorii răniți

Potrivit oficialului american, Hamas a încercat să profite de situația de criză și de traficul intens prin punctul de trecere Rafah pentru a-și scoate luptătorii răniți din Gaza. Organizația palestiniană a inclus pe lista de evacuare și cetățeni străini, într-o încercare de a ascunde prezența luptătorilor săi printre civili nevinovați.

Întârzierea evacuării cetățenilor străini

Această acțiune a Hamas de a utiliza ambulanțele pentru scopuri militare a întârziat evacuarea cetățenilor străini din Fâșia Gaza. Autoritățile egiptene și americane au fost nevoite să verifice fiecare ambulanță înainte de a permite accesul în Egipt, pentru a se asigura că acestea nu transportă luptători sau materiale militare. Această procedură a dus la întârzieri semnificative, punând în pericol viața cetățenilor străini care doreau să părăsească zona.

Hamas a furnizat o listă cu răniții și cetățenii străini

Hamas a furnizat autorităților egiptene și americane o listă cu cei răniți grav și cu cetățenii străini care doreau să fie evacuați. Organizația palestiniană a cerut ca aceștia să fie primii evacuați, înaintea cetățenilor străini. Cu toate acestea, oficialii americani și egipteni au fost nevoiți să analizeze fiecare caz în parte, pentru a se asigura că lista furnizată de Hamas este corectă și că nu există persoane implicate în activități teroriste printre cei care doreau să fie evacuați.

Eforturile de evacuare au fost afectate

Datorită acțiunilor Hamas de a utiliza ambulanțele pentru a-și scoate luptătorii răniți și de a furniza o listă cu răniții și cetățenii străini, eforturile de evacuare au fost afectate. Autoritățile egiptene și americane au trebuit să aloce resurse suplimentare pentru a verifica fiecare ambulanță și pentru a analiza fiecare caz în parte, întârziind astfel procesul de evacuare a cetățenilor străini.

Situația în Fâșia Gaza

Fâșia Gaza se află într-o situație de criză umanitară din cauza conflictului dintre Israel și Hamas. Sute de oameni au fost uciși, iar mii de persoane au fost rănite. Cetățenii străini care se aflau în zonă au încercat să părăsească Gaza pentru a-și salva viețile, însă acțiunile Hamas au întârziat evacuarea acestora și le-au pus în pericol existența.
Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns