Martorii oculari oferă declarații despre viol în grup în timpul atacului Hamas
5 mins read

Martorii oculari oferă declarații despre viol în grup în timpul atacului Hamas

Martorii oculari oferă declarații despre viol în grup în timpul atacului Hamas

Martorii oculari care au asistat la atacul terorist al grupării Hamas din data de 7 octombrie au oferit declarații despre violurile în grup comise de teroriști. Poliția a colectat mărturii de la acești martori oculari în cadrul efortului de a-i judeca pe teroriștii supraviețuitori care se află în custodia israeliană.

Planul teroriștilor Hamas

Teroriștii capturați ai Hamas au dezvăluit că au planificat să preia controlul unui oraș sau a unei localități din centrul Israelului pentru o perioadă semnificativă de timp și să ia ostatici locuitorii. De asemenea, aveau în plan să amplaseze mine în zonă. Potrivit mărturiilor lor din interogatorii, planul a eșuat din cauza confruntărilor cu forțele de securitate, gardienii comunităților și civilii.

Martorul ocular al violului în grup

Un martor ocular a declarat poliției în ultimele zile că a fost martor la violul în grup și omorul unei tinere care se ascundea de teroriștii Hamas îmbrăcați în uniforme militare. „Au pus-o pe cineva în genunchi”, a spus martorul. „Am realizat că o viola și o trecea apoi un alt bărbat în uniformă.” Martorul a mai spus că ulterior unul dintre violatori a împușcat-o pe tânăra femeie în cap, iar mai mulți teroriști i-au mutilat corpul.

Alți martori și probe

Un alt martor care a relatat incidentul poliției este un bărbat care se ascundea în spatele martorului ocular și nu a văzut violul. El a spus că ea i-a povestit la momentul respectiv ce a văzut.

Până în prezent, dovezi clare privind infracțiunile sexuale au venit din relatări ale membrilor organizației de voluntari ultra-ortodoxe Zaka, care ajută la recuperarea și identificarea cadavrelor. Relatările lor descriu multe cadavre de femei care erau dezbrăcate și prezentau semne de brutalitate și abuz.

Procesul de urmărire penală

Sute de suspecți în masacre se află în custodia serviciului de securitate Shin Bet și a poliției. Regulamentele de urgență permit prezentarea lor în instanță doar o dată la 45 de zile. Poliția a confiscat și explozibili pe care aceștia îi aveau asupra lor. O sursă din cadrul poliției a declarat că majoritatea suspecților și-au recunoscut implicarea în atrocități, în timp ce câțiva au negat. Unii au spus că au intrat în Israel în căutarea unui loc de muncă.

Procuratura de Stat intenționează să acuze atacatorii Hamas pentru toate crimele comise în timpul masacrelor, chiar și în absența unor dovezi solide care să-i lege de o anumită acțiune. Statul intenționează să-i acuze pentru participarea la aceste crime prin intermediul infiltrării în Israel și a atacurilor asupra civililor și soldaților. Orice persoană prinsă într-o anumită comunitate va fi acuzată și de cazuri de omucidere, viol și abuz în alte comunități.

Dificultăți în colectarea de probe

Eforturile de a lega suspecții de crime specifice sunt îngreunate de faptul că multe dintre cadavre nu au fost fotografiate din cauza stării lor și a haosului care a domnit după atac. Pe lângă relatări ale supraviețuitorilor, poliția analizează aproximativ 50.000 de fișiere video pentru a identifica persoanele responsabile de crime. Sursele spun că investigatorii au primit permisiunea de a utiliza tehnologia de recunoaștere facială.

Investigatorii au reușit totuși să lege unii suspecți de omucideri, în ciuda provocărilor în colectarea de probe. Unul dintre suspecți a recunoscut că a omorât un bărbat și o femeie cu un ciocan și a descris un tatuaj de pe corpul femeii. Investigatorii au localizat femeia, care a fost grav rănită, dar nu ucisă, și trupul bărbatului, ale cărui răni ar fi putut fi cauzate de lovituri de ciocan.

Printre suspecții aflați în custodia Shin Bet se află și un comandant de echipă din forța Nukhba a Hamas, care a condus un atac asupra unui avanpost militar și a comunității adiacente în data de 7 octombrie. O sursă din poliție a declarat că suspectul, care s-a fotografiat desacralizând corpul unui soldat, este responsabil de uciderea a 14 soldați, precum și de gardieni și locuitori ai comunității.

Suspectul a declarat în timpul interogatoriului că s-a antrenat pentru invazie timp de ani de zile și că fiecare echipă participantă la atac a primit ordine precise cu privire la misiunea sa. El a spus că el și oamenii săi au primit permisiune religioasă de a ucide copii „pentru că vor crește să devină soldați” și pentru a decapita „pentru a stârni teamă printre israelieni”. Suspectul a declarat că „nu regretă nicio clipă” ceea ce a făcut. Atunci când a fost întrebat care este diferența între acțiunile pe care le-a coordonat și cele ale ISIS, el a răspuns: „În ceea ce privește brutalitatea, nu există nicio diferență”.

Lasă un răspuns