Macron: Distrugerea totală a Hamas va dura 10 ani
1 min read

Macron: Distrugerea totală a Hamas va dura 10 ani

Emmanuel Macron: Distrugerea totală a Hamas va dura 10 ani

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat sâmbătă că Franța este „foarte îngrijorată” de reluarea violențelor în Gaza și că se îndreaptă spre Qatar pentru a ajuta în eforturile de a reporni o nouă încetare a focului. Macron a declarat și că situația necesită dublarea eforturilor pentru obținerea unei încetări definitive a focului și eliberarea tuturor ostaticilor.

Colapsul temporar al încetării focului

O încetare temporară a focului între Israel și Hamas a căzut vineri după ce mediatorii nu au reușit să prelungească pauza. Israelul și Hamas se acuză reciproc pentru colaps.

Apelul lui Macron către Israel

Macron a cerut și Israelului să clarifice obiectivele sale față de Hamas. „Suntem într-un moment în care autoritățile israeliene trebuie să definească mai precis obiectivele lor și obiectivul final: distrugerea totală a Hamas, crede cineva că este posibil? Dacă acesta este cazul, războiul va dura 10 ani”, a spus el.

„Nu există securitate durabilă pentru Israel în regiune dacă securitatea sa se obține în detrimentul vieților palestinienilor și astfel a resentimentelor opiniei publice din regiune. Să fim colectiv lucizi”, a adăugat Macron.

Răspunsul Israelului

Întrebat despre această remarcă, Mark Regev, un consilier superior al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat reporterilor că Israelul nu dorește ca civilii din Gaza să fie prinși în focul încrucișat în timp ce luptele se reiau.

„Israelul vizează Hamas, o organizație teroristă brutală care a comis cele mai oribile violențe împotriva civililor nevinovați. Israel depune eforturi maxime pentru a proteja civilii din Gaza”, a spus Regev.

Aceasta este o situație în curs de dezvoltare și vom continua să urmărim evoluțiile din regiune.

Lasă un răspuns