Liderii socialiști europeni condamnă Hamasul, susținând dreptul Israelului de a se apăra
3 mins read

Liderii socialiști europeni condamnă Hamasul, susținând dreptul Israelului de a se apăra

Liderii socialiști europeni condamnă Hamasul și susțin dreptul Israelului de a se apăra

Liderii socialiști europeni, printre care Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-miniștrii Spaniei, Danemarcei, României și Maltei, au emis o declarație comună în sprijinul dreptului Israelului de a se apăra și au cerut Hamasului să elibereze ostaticii israelieni pe care i-a răpit în Fâșia Gaza.

Liderii europeni susțin dreptul Israelului de a se apăra

Într-un act fără precedent de unitate, liderii socialiști europeni au exprimat sprijinul lor neechivoc pentru Israel în fața agresiunii continuă din partea organizației teroriste Hamas. German Chancellor Olaf Scholz, împreună cu Prim-miniștrii Spaniei, Danemarcei, României și Maltei, au subliniat dreptul Israelului de a se apăra și au condamnat ferm răpirea ostaticilor israelieni.

Cererea de eliberare a ostaticilor israelieni

În declarația lor comună, liderii europeni au făcut un apel ferm către Hamas să elibereze imediat ostaticii israelieni pe care i-a răpit în Fâșia Gaza. Această acțiune brutală este considerată o încălcare gravă a dreptului internațional și a principiilor umanitare. Ei au subliniat că răpirea de civili este inacceptabilă și trebuie să înceteze imediat.

Sprijinirea dreptului Israelului de a se apăra

Liderii socialiști europeni au subliniat importanța respectării dreptului Israelului de a se apăra în fața atacurilor teroriste ale Hamasului. Ei au recunoscut că orice țară are dreptul suveran de a-și proteja cetățenii și teritoriul său. Prin urmare, aceștia au susținut acțiunile defensive ale Israelului și au condamnat orice formă de agresiune îndreptată împotriva sa.

Hamasul, o organizație teroristă

În declarația lor, liderii europeni au condamnat ferm acțiunile violente ale Hamasului și l-au catalogat ca o organizație teroristă. Aceștia au subliniat că nicio cauză nu poate justifica utilizarea terorismului și că Hamas trebuie să înceteze imediat agresiunile sale. Ei au reafirmat angajamentul lor de a combate terorismul și de a promova pacea și securitatea în regiune.

Reacții internaționale

Declarația comună emisă de liderii socialiști europeni a fost salutată la nivel internațional. Alte state, precum Statele Unite și Regatul Unit, au exprimat, de asemenea, sprijinul lor pentru dreptul Israelului de a se apăra și au condamnat răpirea ostaticilor. Comunitatea internațională a subliniat necesitatea ca Hamas să pună capăt violențelor și să elibereze imediat ostaticii israelieni.

Această declarație comună reprezintă o demonstrație puternică de unitate în fața agresiunii teroriste. Liderii socialiști europeni au arătat că nu vor tolera actele de terorism și că susțin ferm dreptul Israelului de a se apăra în fața amenințărilor la adresa securității sale.

Lasă un răspuns