Israel repatriază trupul soldatului Noa Marciano (19 ani) ținut captiv de Hamas
2 mins read

Israel repatriază trupul soldatului Noa Marciano (19 ani) ținut captiv de Hamas

Israel repatriază trupul soldatului Noa Marciano (19 ani) ținut captiv de Hamas

Trupul soldatului israelian Noa Marciano, în vârstă de 19 ani, care a fost ucis în captivitatea grupului militant Hamas, a fost găsit joi în apropierea Spitalului Al-Shifa din orașul Gaza și adus înapoi în Israel.

Descoperirea trupului

Descoperirea trupului lui Noa Marciano în Gaza City a adus o mare tristețe în rândul israelienilor, care au urmărit cu sufletul la gură această poveste tulburătoare. Soldatul se afla în serviciu militar obligatoriu și a fost capturat de Hamas în vara anului trecut, după ce a trecut frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza.

Operațiunea de repatriere

După descoperirea trupului, autoritățile israeliene au lansat o operațiune pentru a-l aduce înapoi acasă pe Noa Marciano. Corpul soldatului a fost transportat într-un convoi militar până la punctul de trecere Erez, unde a fost predat oficialilor israelieni. Familia Marciano și alți membri ai comunității israeliene au așteptat cu emoție întoarcerea fiicei și camaradei lor.

Durerea familiei

Pentru familia Marciano, întoarcerea trupului fiicei lor a fost un moment extrem de dureros. În timpul captivității, aceștia au făcut numeroase apeluri publice pentru eliberarea ei și s-au rugat pentru reîntoarcerea în siguranță a Noei. Cu toate acestea, speranțele lor au fost spulberate odată cu vestea tragică a morții tinerei soldate.

Reacții internaționale

Moartea lui Noa Marciano a provocat reacții puternice pe plan internațional. Guvernele și liderii din întreaga lume și-au exprimat condoleanțele și au condamnat ferm acțiunile violente ale grupului Hamas. Organizațiile pentru drepturile omului au solicitat, de asemenea, o investigație completă și transparentă asupra circumstanțelor morții tinerei soldate.

Răzbunare și justiție

După repatrierea trupului lui Noa Marciano, Israelul a promis că va căuta răzbunare pentru moartea soldatului său. Forțele de securitate vor colabora cu serviciile de informații pentru a identifica și a aduce în fața justiției pe cei responsabili de răpirea și uciderea tinerei soldate.

O pierdere tragică

Moartea lui Noa Marciano este o pierdere tragică nu doar pentru familia sa, ci și pentru întreaga națiune israeliană. Tânăra soldată a fost descrisă ca fiind dedicată misiunii sale și dornică să slujească țara sa. Israelul va continua să lupte împotriva grupurilor teroriste care amenință securitatea și pacea în regiune.

Lasă un răspuns