În curând, Biden va solicita sfârșitul războiului. Și Netanyahu îl va ataca.
2 mins read

În curând, Biden va solicita sfârșitul războiului. Și Netanyahu îl va ataca.

Biden își exprimă susținerea pentru Israel în lupta împotriva Hamasului în Fâșia Gaza

În ultimele 60 de zile, președintele SUA, Joe Biden, și-a oferit sprijinul total pentru Israel în lupta sa împotriva grupării Hamas în Fâșia Gaza. Într-o mișcare fără precedent, el a trimis două portavioane și a devenit primul președinte american care a vizitat Israelul în timpul unui conflict activ. De asemenea, Biden promovează un pachet de ajutor uriaș pentru Israel în Congres.

Netanyahu pregătește un atac împotriva lui Biden

Cu toate acestea, se pare că prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, nu este mulțumit de sprijinul lui Biden. Surse apropiate de guvernul israelian susțin că Netanyahu pregătește un atac împotriva președintelui american.

Divergențe politice între Biden și Netanyahu

Divergențele politice dintre cei doi lideri au devenit evidente în ultimele săptămâni. Biden a exprimat intenția de a solicita sfârșitul războiului dintre Israel și Hamas, subliniind nevoia de a proteja civilii nevinovați din Fâșia Gaza. În schimb, Netanyahu este preocupat în principal de securitatea Israelului și de eliminarea amenințării reprezentate de Hamas.

Netanyahu consideră sprijinul lui Biden insuficient

Potrivit surselor, Netanyahu consideră sprijinul lui Biden drept insuficient și consideră că președintele american ar trebui să facă mai mult pentru a susține Israelul în conflictul cu Hamas. El vede vizita lui Biden în Israel drept o oportunitate ratată de a obține un sprijin mai puternic din partea SUA.

Neclarități în privința pachetului de ajutor pentru Israel

În timp ce Biden promovează un pachet de ajutor uriaș pentru Israel în Congres, există încă neclarități cu privire la detaliile acestuia. Unii membri ai Congresului susțin că această sumă ar trebui să fie condiționată de acțiunile Israelului în ceea ce privește protecția civililor din Fâșia Gaza.

Viitor incert pentru relația SUA-Israel

Relația dintre SUA și Israel pare să se confrunte cu provocări semnificative în prezent. Divergențele politice dintre Biden și Netanyahu ar putea afecta colaborarea dintre cele două țări în viitorul apropiat. Este greu de anticipat cum se vor dezvolta evenimentele și dacă Netanyahu va reuși să atace politica externă a administrației Biden.

În concluzie, președintele Joe Biden își exprimă susținerea pentru Israel în lupta împotriva Hamasului în Fâșia Gaza, dar prim-ministrul Benjamin Netanyahu consideră că sprijinul oferit este insuficient. Divergențele politice dintre cei doi lideri ar putea afecta relația SUA-Israel în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns