Gigantul tehnologic ale cărui fiică a fost ucisă: ‘Nu vom face pace cu Hamas, poate cu Abbas’
2 mins read

Gigantul tehnologic ale cărui fiică a fost ucisă: ‘Nu vom face pace cu Hamas, poate cu Abbas’

Gigantul tehnologic Mellanox Technologies deschide un centru de dezvoltare în Gaza City

Gigantul tehnologic israelian Mellanox Technologies a deschis un centru de dezvoltare în Gaza City în anul 2018. Compania a continuat să funcționeze chiar și după vânzarea firmei israeliene către corporația americană Nvidia în 2019 și a continuat să existe până la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Poziția companiei față de conflict

În urma tragicului incident, reprezentanții Mellanox Technologies au făcut o declarație privind poziția lor față de conflictul dintre Israel și Hamas. Aceștia au afirmat că nu vor face pace cu Hamas, dar posibil să poată ajunge la o înțelegere cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Despre Mellanox Technologies

Mellanox Technologies este o companie israeliană specializată în producția de cipuri de big data. Fondată în anul 1999, compania a devenit una dintre cele mai importante din industria tehnologică. Achiziționată de corporația americană Nvidia în 2019, Mellanox Technologies a continuat să funcționeze și să își desfășoare activitatea în diverse locații, inclusiv în Gaza City.

Centrul de dezvoltare din Gaza City

Centrul de dezvoltare deschis de Mellanox Technologies în Gaza City a avut ca scop dezvoltarea de tehnologii inovatoare și promovarea inovației în rândul tinerilor palestinieni. Compania a investit în echipamente moderne și a oferit oportunități de angajare pentru numeroși specialiști locali.

Atacul Hamas din 7 octombrie

Pe data de 7 octombrie, gruparea Hamas a lansat un atac asupra Israelului, care a avut un impact devastator. Centrul de dezvoltare al Mellanox Technologies din Gaza City a fost afectat în urma acestui atac, iar operațiunile companiei au fost întrerupte.

Poziția companiei după atac

În urma atacului asupra centrului lor de dezvoltare, reprezentanții Mellanox Technologies au declarat că vor analiza situația și vor lua măsurile necesare pentru a-și proteja angajații și activele. Cu toate acestea, compania a reiterat că nu va face pace cu Hamas și va căuta posibilitatea unei înțelegeri cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns