Foști judecători israelieni pensionari completează posturile vacante în timp ce ministrul justiției refuză să convoace comisia.
2 mins read

Foști judecători israelieni pensionari completează posturile vacante în timp ce ministrul justiției refuză să convoace comisia.

Foști judecători israelieni pensionari completează posturile vacante

Ministrul Justiției, Yariv Levin, și Justițiarul Uzi Vogelman, care este președinte interimar al Curții Supreme, au convenit asupra numirii temporare a 14 de judecători pensionari pentru a ocupa posturile vacante în instanțele de judecată ale țării, curțile de district și curțile muncii.

Refuzul ministrului justiției de a convoaca comisia

Deși numirile temporare au fost făcute pentru a rezolva criza din sistemul judiciar israelian, ministrul Justiției refuză să convoace comisia necesară pentru a completa posturile vacante în mod permanent. Această decizie a provocat nemulțumiri în rândul comunității legale și a ridicat întrebări cu privire la independența sistemului judiciar.

Necesitatea unor numiri permanente

Posturile vacante în instanțele de judecată, curțile de district și curțile muncii din Israel au creat o situație de blocaj în sistemul judiciar. Pentru a rezolva această problemă și pentru a asigura buna funcționare a justiției, este necesară efectuarea unor numiri permanente în instanțe. Numirile temporare reprezintă o soluție temporară, însă nu rezolvă problema pe termen lung.

Cine sunt foștii judecători pensionari?

Foștii judecători pensionari care au fost numiți temporar sunt profesioniști cu experiență vastă în domeniul justiției. Aceștia au avut cariere de succes în sistemul judiciar israelian și sunt capabili să aducă expertiză și înțelepciune în soluționarea cazurilor. Cu toate acestea, este important să se realizeze numiri permanente pentru a asigura stabilitatea și continuitatea sistemului judiciar.

Nemulțumirea comunității legale

Refuzul ministrului justiției de a convoca comisia necesară pentru a face numiri permanente a stârnit nemulțumire în rândul comunității legale. Aceasta susține că independența sistemului judiciar este pusă în pericol prin amânarea numirilor permanente și că aceasta poate afecta calitatea actului de justiție.

Concluzie

Situația posturilor vacante în instanțele de judecată din Israel necesită o soluție pe termen lung pentru a asigura buna funcționare a sistemului judiciar. Numirile temporare ale foștilor judecători pensionari reprezintă o măsură temporară, dar este esențial ca ministrul justiției să convoace comisia necesară pentru a face numiri permanente. Aceasta va contribui la stabilitatea și independența sistemului judiciar, asigurând astfel calitatea actului de justiție în Israel.

Lasă un răspuns