Două femei israeliene eliberate de la captivitatea Hamas, alte opt să fie eliberate în câteva ore
2 mins read

Două femei israeliene eliberate de la captivitatea Hamas, alte opt să fie eliberate în câteva ore

Două femei israeliene eliberate de la captivitatea Hamas

Două femei israeliene au fost eliberate joi seara din captivitatea în care se aflau sub controlul grupării Hamas. Acestea fuseseră răpite în urmă cu 55 de zile într-un atac al Hamas asupra sudului Israelului, care a avut loc în data de 7 octombrie.

Alte opt să fie eliberate în câteva ore

Potrivit unor surse guvernamentale israeliene, alte opt femei israeliene care se află în captivitatea Hamas ar urma să fie eliberate în câteva ore. Această eliberare face parte dintr-un acord de schimb de prizonieri între Israel și Hamas, care a fost mediat de Egipt.

Atacul din octombrie

Atacul din data de 7 octombrie a avut loc în sudul Israelului, când membrii Hamas au intrat pe teritoriul israelian și au răpit un grup de femei. Acestea au fost ținute captive în Gaza timp de 55 de zile, iar familiile lor au făcut eforturi intense pentru a le aduce înapoi în siguranță.

Eforturile de negociere

De la răpirea femeilor, autoritățile israeliene au început negocierile cu Hamas pentru eliberarea lor. Egiptul a jucat un rol important în medierea acestui acord și a facilitat dialogul între cele două părți implicate. După mai multe runde de negocieri dificile, s-a ajuns în cele din urmă la un acord de schimb de prizonieri.

Acordul de schimb de prizonieri

Potrivit acordului de schimb de prizonieri, Israelul a acceptat să elibereze un număr de prizonieri palestinieni în schimbul eliberării femeilor israeliene. Această măsură a fost luată în speranța că va contribui la reducerea tensiunilor dintre cele două părți și la restabilirea unui climat de normalitate în regiune.

Eliberarea femeilor

Primele două femei israeliene au fost eliberate cu succes joi seara și au fost întâmpinate de familiile lor într-o atmosferă emoționantă. Alte opt femei urmează să fie eliberate în următoarele ore, iar autoritățile israeliene se așteaptă ca acestea să revină acasă în siguranță.

Speranțe pentru o reconciliere

Această eliberare reprezintă un pas important spre o posibilă reconciliere între Israel și Hamas. Ambele părți speră că acest gest va putea contribui la stabilirea unui dialog constructiv și la găsirea unor soluții pașnice pentru conflictele din regiune.

Lasă un răspuns