De ce este ignorată violența sexuală crudă din atacul Hamas din 7 octombrie?
2 mins read

De ce este ignorată violența sexuală crudă din atacul Hamas din 7 octombrie?

De ce este ignorată violența sexuală crudă din atacul Hamas din 7 octombrie?

Un atac terorist al grupării Hamas din 7 octombrie a fost marcat de violență sexuală și alte atrocități comise împotriva cetățenilor israelieni. Cu toate acestea, organizațiile internaționale de drepturile femeilor nu au condamnat sau recunoscut aceste acțiuni, ceea ce a stârnit indignarea profesorului Ruth Halperin-Kaddari. Aceasta a lucrat timp de 12 ani în cadrul Comitetului ONU pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare împotriva Femeilor și acum se simte „trădată complet” de aceste organizații.

Hamas a filmat și difuzat acțiunile sale îngrozitoare pe rețelele de socializare, astfel încât înregistrările video au fost făcute publice imediat. Cu toate acestea, organizațiile afiliate ONU cu care Halperin-Kaddari a lucrat nu au reacționat în niciun fel. Aceste organizații au fost înființate cu misiunea de a proteja femeile de violență, a promova drepturile femeilor și a recunoaște atunci când li se face rău. În acest caz, lipsa de reacție a acestor organizații nu doar că afectează femeile israeliene, ci subminează întregul sistem și le face să-și piardă credibilitatea.

Lili Ben Ami, fondatoarea Forumului Michal Sela și susținătoare a combaterii violenței domestice, exprimă și ea îngrijorarea sa față de extinderea dramatică a dreptului israelienilor de a deține arme personale. Ea susține că organizația sa primește în prezent apeluri zilnice de la femei îngrijorate și supraviețuitoare ale violenței domestice, care se tem că abuzatorii lor vor avea acum acces la arme de foc. Ben Ami afirmă că planul de distribuție nu conține o metodă de screening care să prevină obținerea de arme de către bărbați cu antecedente penale legate de violența domestică.

Aceste situații alarmante ridică întrebări despre responsabilitatea organizațiilor internaționale și a guvernului în protejarea femeilor și combaterea violenței sexuale. Lipsa de reacție și de măsuri preventive în fața acestor probleme pune în pericol viața și siguranța femeilor din Israel.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns