Corpul femeii israeliene de 65 de ani, ținută captivă de Hamas lângă Spitalul Al-Shifa din Gaza, este găsit de IDF.
4 mins read

Corpul femeii israeliene de 65 de ani, ținută captivă de Hamas lângă Spitalul Al-Shifa din Gaza, este găsit de IDF.

Corpul femeii israeliene de 65 de ani, răpită de Hamas în Gaza, este găsit de IDF

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au găsit corpul neînsuflețit al unei femei israeliene în vârstă de 65 de ani, care fusese răpită de gruparea teroristă Hamas în Gaza. Potrivit informațiilor preliminare furnizate de armată, corpul a fost descoperit în apropierea Spitalului Al-Shifa din Gaza City. Femeia, numită Judith Weiss, a fost răpită pe data de 7 octombrie.

Atacurile militare israeliene provoacă victime în rândul civililor palestinieni

Surse palestiniene din orașul Jenin din Cisiordania susțin că două persoane au fost ucise și alte șapte au fost rănite în timpul unei operațiuni militare israeliene desfășurate vineri dimineața. Potrivit raportului, unii oameni au fost răniți în urma unui atac aerian, iar alții prin focuri de armă. Doi dintre răniți se află în stare gravă. Conform informațiilor, IDF-ul a încercuit Spitalul Ibn Sina din oraș.

Statele Unite își exprimă poziția privind situația din Gaza

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a declarat joi că i-a transmis premierului israelian, Benjamin Netanyahu, că „Israelul nu poate reocupa Gaza”, dar a recunoscut că „ar putea exista o perioadă de tranziție în care să se asigure securitatea în Gaza”. Blinken a subliniat importanța guvernării palestiniene și a securității în viitorul regiunii, precum și necesitatea acordării de drepturi politice populației palestiniene.

Israelul încearcă să minimizeze victimele civile în timpul conflictului cu Hamas

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul face tot posibilul pentru a-și proteja civilii în timpul confruntării cu gruparea Hamas din Gaza. El a menționat că au fost distribuite pliante și au fost efectuate apeluri telefonice pentru a avertiza populația civilă să părăsească zonele de conflict. Cu toate acestea, Netanyahu a recunoscut că încercările lor de a minimiza victimele civile nu au avut succes.

Siria doboară rachetele israeliene în apropiere de Damasc

Armata siriană a anunțat că a doborât rachetele israeliene lansate din Înălțimile Golan către zonele din jurul capitalei Damasc în primele ore ale dimineții de vineri. Potrivit unui comunicat al armatei siriene, majoritatea rachetelor israeliene au fost interceptate, dar unele au cauzat daune materiale. Armata israeliană nu a comentat această informație.

Israelul discută introducerea pedepsei cu moartea pentru teroriști

Consiliul de Securitate Națională al Israelului va discuta o propunere legislativă care ar permite impunerea pedepsei cu moartea pentru teroriști. Potrivit unui oficial implicat în discuții, aceasta este o inițiativă promovată de ministrul securității naționale, Itamar Ben-Gvir. Propunerea prevede ca instanțele să fie obligate să impună pedeapsa cu moartea pentru oricine este găsit vinovat de uciderea unui cetățean israelian într-un act naționalist. Cu toate acestea, legea specifică că pedeapsa cu moartea se aplică doar teroriștilor arabi, întrucât aceștia își motivează acțiunile prin intenția de a afecta poporul evreu și statul evreu.

Israelul continuă operațiunile militare în Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului au finalizat preluarea controlului asupra unei părți a orașului Gaza și au început „următoarea fază” a incursiunii lor terestre, conform ministrului apărării al Israelului. În timp ce cererile internaționale pentru un armistițiu se înmulțesc, există informații că impasul principal în ceea ce privește un eventual acord de eliberare a ostaticilor se referă la numărul de prizonieri pe care Hamas ar trebui să-i elibereze și durata încetării focului impusă de Israel.

Lasă un răspuns