Cinci soldați israelieni uciși în ultimele 24 de ore în luptele din Gaza
3 mins read

Cinci soldați israelieni uciși în ultimele 24 de ore în luptele din Gaza

Cinci soldați israelieni uciși în ultimele 24 de ore în luptele din Gaza

Cinci soldați israelieni au fost uciși în ultimele 24 de ore în luptele violente care au avut loc în Fâșia Gaza. Armata israeliană a eliberat joi numele celor cinci soldați căzuți în luptă. Unul dintre eroii căzuți este fiul ministrului Gadi Eisenkot, membru al cabinetului de război și fost șef al Statului Major al Armatei Israeliene.

Soldații căzuți în luptă

Printre soldații căzuți în luptă se numără sergentul maior (rez.) Gal Meir Eisenkot, în vârstă de 25 de ani, din Herzliya. Gal Meir Eisenkot a servit în echipa de salvare a forțelor aeriene, Unitatea 699, și a fost ucis în luptele din nordul Fâșiei Gaza.

Alți soldați căzuți sunt sergentul maior Amit Bonzel, în vârstă de 22 de ani, din Shoham; sergentul maior (rez.) Jonathan David Deitch, în vârstă de 34 de ani, din Harish; sergentul maior Alemnew Emanuel Feleke, în vârstă de 22 de ani, din Kiryat Gat; și sergentul major (rez.) Maor Gershoni, în vârstă de 24 de ani, din Yokne’am Illit.

Amit Bonzel a servit în unitatea de recunoaștere a elitelor parașutiștilor după absolvirea unei școli de yeshiva din Petah Tikva. A fost ucis miercuri într-o luptă în Gaza centrală și este supraviețuit de părinți și doi frați. Tatăl său, Yitzhak, a dezvăluit că fiul său i-a povestit despre masacrul din 7 octombrie și despre atrocitățile comise de Hamas. Bonzel a fost trimis apoi în Gaza, unde și fratele său servește în prezent.

Jonathan David Deitch a fost ucis în luptele din sudul Fâșiei Gaza. Acesta a servit în batalionul de recunoaștere 6623 din cadrul brigăzii parașutiștilor.

Alemnew Emanuel Feleke, care s-a alăturat unității speciale de forțe Duvdevan după absolvirea unei școli de yeshiva din Bat Yam, a murit din cauza rănilor suferite săptămâna trecută în timpul luptelor din sudul Fâșiei Gaza.

Maor Gershoni, comandant în Brigada 6, a fost ucis când un proiectil de tip grenadă lansat cu rachetă a lovit buldozerul său D9 în timpul luptelor din nordul Fâșiei Gaza. El este supraviețuit de părinți și doi frați. Gershoni a fost chemat în rezervă la începutul războiului și a fost inițial staționat în nord. Cu câteva zile în urmă, el s-a oferit voluntar să meargă în Gaza.

Eroi războiului

Acești soldați căzuți în luptă sunt adevărați eroi ai națiunii israeliene. Ei și-au dedicat viața apărării țării lor și au făcut sacrificii imense pentru siguranța poporului. Familia, prietenii și camarazii lor îi plâng și îi evochează cu dragoste și admirație.

Aceste pierderi tragice aduc în atenția publicului duritatea conflictului din Fâșia Gaza și impactul devastator pe care îl are asupra familiilor și comunităților. Este o veste tristă pentru întreaga națiune israeliană, care resimte durerea și suferința provocate de aceste pierderi.

Poporul israelian rămâne unit și hotărât în fața acestei tragedii, iar armata israeliană va continua să lupte pentru apărarea țării și a valorilor sale.

Lasă un răspuns