Opt Armata israeliană dezvăluie numele a opt soldați uciși în luptele din Gaza
4 mins read

Opt Armata israeliană dezvăluie numele a opt soldați uciși în luptele din Gaza

Opt Armata israeliană dezvăluie numele a opt soldați uciși în luptele din Gaza

Armata Israeliă a dezvăluit numele a opt soldați care au fost uciși în luptele din Fâșia Gaza sâmbătă. De asemenea, armata a dezvăluit numele unui soldat rezervist care a murit săptămâna trecută. Până acum, armata a dezvăluit numele a 380 de soldați uciși de la începutul războiului cu Hamas pe 7 octombrie.

Sargent Binyamin Meir Airly

Sergent Binyamin Meir Airly, în vârstă de 21 de ani, din Beit Shemesh, care a servit în Batalionul 101 al Brigăzii Parasutiste.

Captain (Res.) Roey Biber

Căpitan (Rez.) Roey Biber, în vârstă de 28 de ani, din moshav Tzur Moshe, care a servit în unitatea specială Yahalom a Corpului de Ingineri.

Staff Sgt. Shlomo Gurtovnik

Sergent-șef Shlomo Gurtovnik, în vârstă de 21 de ani, din Modi’in-Maccabim-Re’ut, care era medic de luptă în Corpul Blindat. El a absolvit Liceul Rabin, unde sora lui studiază în prezent. Fratele lui, Yosef, a urmat, de asemenea, acel liceu.

Capt. Eden Provisor

Căpitan Eden Provisor, în vârstă de 21 de ani, din așezarea Alfei Menashe, care era comandant de pluton în Corpul Blindat. A lăsat în urmă părinții Osnat și Guy și frații săi, Orin, Shiran și Idan.

Staff Sgt. Adi Malik Harb

Sergent-șef Adi Malik Harb, în vârstă de 19 ani, din Beit Jann, un soldat în unitatea de recunoaștere Nahal. Mali a urmat Liceul Kfar Hayarok, pe care l-a absolvit în 2021. „Adi era iubit de toți noi; era foarte plăcut și motivat de cele mai înalte valori”, au spus cei care l-au elogiat de la școală. El a fost, de asemenea, consilier la filiala Beit Jann a mișcării de tineret Hanoar Haoved, unde oamenii au spus și ei că avea valori pozitive și participa la activități educaționale, contribuind la societate, în special la persoanele cu nevoi speciale. Mai devreme în acest an a primit un premiu de excelență din partea unității în care a servit, ca semn de apreciere pentru activitățile și contribuțiile sale excepționale. Premiul menționa că el era un model pentru compania sa.

Staff Sgt. Shahar Friedman

Sergent-șef Shahar Friedman, în vârstă de 21 de ani, din Ierusalim, care se afla în Batalionul 101 al Brigăzii Parasutiste. Shahar era cel mai tânăr dintre cei patru copii. Părinții lui sunt Doron și Liat Friedman. Shahar a frecventat Liceul Himmelfarb și a fost în mișcarea de tineret Bnei Akiva. El se afla în concediu când a izbucnit războiul.

Maj. Jamal Abbas

Maiorul Jamal Abbas, în vârstă de 23 de ani, din Peki’in, comandant de companie în Batalionul 101 al Brigăzii Parasutiste. Jamal era fiul colonelului (rez.) Anan Abbas, care servește în comanda nordică a IDF-ului din momentul în care a început războiul. Jamal era nepotul colonelului (rez.) Sheikh Jadoun Abbas, care a luptat în Războiul de Șase Zile, Războiul de Yom Kippur și Primul Război din Liban. A fost comandant de brigadă, îndeplinind ulterior funcții în slujba statului. Fratele lui Jamal, căpitanul Jadoun Abbas, servește în comanda nordică. Mama lui Leila este directorul Liceului Peki’in. Profesorul Salman Zarka, directorul Centrului Medical Ziv din Safed, care locuiește în Peki’in, a spus că Jamal era „sarea pământului, parte a unei dinastii care a contribuit mult la securitatea statului, cu o linie impresionantă de ofițeri”. Pagina de Facebook a „tweeting Druze” a postat o conversație între tată și cei doi fii ai săi înainte ca știrea despre moartea lui Jamal să ajungă. „Comunitatea druză și statul Israel au pierdut un tânăr ofițer de luptă dintr-o familie nobilă”, se arată în postare.

Sgt. David Digmi

Sergent David Digmi, în vârstă de 43 de ani, din Rishon Letzion, era paramedic în Divizia Gaza. A fost mobilizat printr-un apel de urgență la începutul războiului. Site-ul de știri Rishon a declarat că „David a avut grijă de multe vieți și le-a salvat.” El lasă în urmă fosta soție, Orit, copiii Matan și Harel, părinții Yaakov și Geva și frații Assaf și Alit.

Lasă un răspuns