Boicot cerut de activiștii pro-palestinieni după ce un model israelian a fost ales pentru campania Dior
3 mins read

Boicot cerut de activiștii pro-palestinieni după ce un model israelian a fost ales pentru campania Dior

Activiștii pro-palestinieni cer boicot după ce Dior a ales un model israelian pentru campania de Crăciun

Un război pe rețelele de socializare a izbucnit între susținătorii Israelului și cei ai Palestinei după ce casa de modă de lux Dior a ales modelul israelian May Tager pentru campania sa de Crăciun, în locul ambasadoarei sale de lungă durată, palestino-americanca Bella Hadid.

Critici și apeluri la boicot

Decizia Dior de a selecta un model israelian pentru campania sa publicitară a stârnit nemulțumirea activiștilor pro-palestinieni, care consideră că acest lucru este o insultă la adresa poporului palestinian. Aceștia susțin că alegerea unui model israelian în detrimentul unei ambasadoare palestiniene demonstrează o lipsă de sensibilitate față de conflictul israeliano-palestinian și subminează lupta pentru drepturile palestinienilor.

Pe rețelele de socializare, activiștii au lansat un apel la boicotarea produselor Dior și au îndemnat utilizatorii să nu mai cumpere articole din colecția de Crăciun a brandului. Aceștia au folosit hashtag-uri precum #BoicotDior și #DiorProPalestina pentru a își face vocea auzită și a atrage atenția asupra situației.

Reacția Dior și susținătorii

Până în prezent, Dior nu a emis nicio declarație oficială cu privire la controversele generate de alegerea modelului israelian. Cu toate acestea, susținătorii brandului au început să se mobilizeze și să își exprime sprijinul pentru decizia Dior. Aceștia argumentează că selecția modelului israelian a fost făcută exclusiv pe baza talentului și a calităților sale profesionale, fără nicio legătură cu conflictul politic.

Susținătorii Dior au lansat propriile hashtag-uri, cum ar fi #DiorUnites și #SupportDior, pentru a contracara apelurile la boicot și pentru a sublinia că brandul promovează diversitatea și incluziunea.

Impactul asupra industriei modei

Această dispută între activiștii pro-palestinieni și susținătorii Dior are un impact semnificativ asupra industriei modei. Într-o eră în care imaginea și valorile unei mărci sunt din ce în ce mai importante, deciziile luate de branduri pot avea consecințe majore asupra reputației lor.

Boicotul cerut de activiștii pro-palestinieni poate afecta vânzările Dior în rândul consumatorilor care simpatizează cu cauza palestiniană. Totuși, este de așteptat ca susținătorii brandului să își mențină fidelitatea și să continue să achiziționeze produsele Dior.

Concluzie

Disputa generată de alegerea unui model israelian în detrimentul unei ambasadoare palestiniene în campania de Crăciun a Dior continuă să stârnească controverse și să divizeze opinia publică. Activiștii pro-palestinieni cer boicotarea produselor Dior, în timp ce susținătorii brandului își exprimă sprijinul pentru decizia luată.

Impactul acestei dispute asupra industriei modei rămâne de văzut, dar este clar că alegerile făcute de branduri pot avea consecințe semnificative asupra reputației lor și pot polariza opinia publică.

Lasă un răspuns