Blinken se întâlnește cu Netanyahu în Israel, 5 soldați IDF decedați
4 mins read

Blinken se întâlnește cu Netanyahu în Israel, 5 soldați IDF decedați

Blinken se întâlnește cu Netanyahu în Israel, 5 soldați IDF decedați

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit vineri cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în Israel, în timp ce luptele dintre Israel și Hamas continuă. În același timp, cinci soldați ai armatei israeliene au fost uciși în acțiunile militare.

Netanyahu: Aceasta este o luptă între lumina și întunericul

Într-o scrisoare adresată soldaților israelieni, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că „aceasta este o luptă între fiii luminii și fiii întunericului”, adăugând „amintiți-vă ce a făcut Amalek cu voi”, referindu-se la națiunea inamică biblică a israeliților. Netanyahu a subliniat că scopul campaniei este distrugerea inamicului Hamas-ISIS și eliberarea ostaticilor.

Rusia respinge raportul privind furnizarea de echipamente de apărare către Hezbollah

Kremlinul a respins vineri un raport al Wall Street Journal care sugerează că grupul mercenar rus Wagner intenționează să furnizeze sistemul de apărare antiaeriană Pantsir-S1 către Hezbollah. Rusia a negat această informație, spunând că nu există dovezi în acest sens.

Bilanțul victimelor în Gaza continuă să crească

Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a raportat că numărul total al victimelor din această regiune a ajuns la 9.227, dintre care 3.826 sunt copii. Peste 23.000 de persoane au fost rănite, iar aproximativ 2.100 sunt date dispărute, inclusiv 1.200 de copii.

Atac cu rachetă din Liban către trupele israeliene

Armata israeliană a anunțat că o rachetă antitanc a fost trasă din Liban către trupele israeliene aflate la granița dintre cele două țări. Nu s-au înregistrat răniți în urma incidentului, iar armata israeliană a răspuns cu foc de artilerie către zona de unde a fost lansată racheta.

Secretarul de Stat Blinken discută despre protecția civililor și eliberarea ostaticilor cu președintele israelian Herzog

În timpul întâlnirii sale cu președintele israelian Isaac Herzog, secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a subliniat importanța protejării civililor în timpul conflictului din Gaza și a făcut referire la eforturile depuse pentru eliberarea ostaticilor. Blinken a declarat că SUA fac tot posibilul pentru a aduce ostaticii în siguranță.

Israelul încetează avertizările către Rusia înainte de atacurile asupra teritoriului sirian

Israelul nu mai avertizează Rusia în prealabil înainte de atacurile asupra teritoriului sirian, potrivit unui raport al Bloomberg News. Această decizie vine în contextul escaladării conflictului cu Hamas și a acuzațiilor aduse de Israel asupra Rusiei privind sprijinul acordat grupului militant Hezbollah.

Israelul consideră înființarea unui tribunal special pentru crimele de război comise de Hamas

Ministerul Justiției din Israel ia în considerare înființarea unui tribunal special pentru judecarea crimelor de război comise de Hamas în timpul atacului său mortal din 7 octombrie. Guvernul israelian a avut consultări pe această temă și nu exclude posibilitatea ca teroriștii Hamas să fie judecați într-un tribunal obișnuit.

Thailandezii răpiți de Hamas sunt ținuți ostatici

Thailanda este în contact cu Iran și alte guverne regionale care pot lua legătura cu Hamas pentru eliberarea în siguranță a celor aproape douăzeci de thailandezi ținuți ostatici. Thailanda a solicitat ajutorul Iranului în negocierile cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor.

SUA supraveghează Gaza cu drone pentru a localiza ostaticii

Statele Unite supraveghează Gaza cu drone de supraveghere pentru a localiza ostaticii ținuți de Hamas de la atacul din 7 octombrie. Oficialii americani au declarat că dronele sunt utilizate în scopuri de informații și că au fost folosite în ultima săptămână.
Acestea sunt principalele informații pe care le avem până acum despre conflictul dintre Israel și Hamas. Luptele continuă, iar bilanțul victimelor crește în fiecare zi. Comunitatea internațională încearcă să găsească soluții pentru a pune capăt acestui conflict și a aduce pacea în regiune.

Lasă un răspuns