Beduinul israelian susține că a fost grav bătut de gardieni în timpul detenției pentru postări pe rețelele sociale.
2 mins read

Beduinul israelian susține că a fost grav bătut de gardieni în timpul detenției pentru postări pe rețelele sociale.

Un beduin israelian susține că a fost grav bătut de gardieni în timpul detenției pentru postări pe rețelele sociale

Un rezident din Negev susține că a fost supus unei violențe extreme din partea gardienilor dintr-un centru de detenție din Ierusalim, unde a fost ținut timp de mai mult de două săptămâni pentru susținerea presupusă a Hamas pe Facebook. Un examen radiologic efectuat după detenție a relevat că Haitham Huwashla avea două coaste fisurate și o leziune la nivelul gâtului. El a fost eliberat după 16 zile fără ca vreo acuzație să fie adusă împotriva sa.

Acuzațiile de violență în timpul detenției

Potrivit lui Haitham Huwashla, el a fost supus unui tratament brutal în timpul detenției sale într-un centru de detenție din Ierusalim. Acesta afirmă că gardienii l-au bătut în mod repetat și l-au maltratat fizic și verbal. După eliberarea sa, Huwashla a fost supus unui examen radiologic care a confirmat fracturile de coaste și leziunea la nivelul gâtului.

Detenția pentru postări pe rețelele sociale

Motivul detenției lui Huwashla a fost presupusa susținere a Hamas pe rețelele sociale. Acesta afirmă că a postat mesaje de susținere a organizației pe contul său de Facebook. Cu toate acestea, Huwashla susține că postările sale erau doar expresia opiniilor personale și nu reprezentau o amenințare la adresa securității naționale.

Eliberare fără acuzații

După 16 zile de detenție, Haitham Huwashla a fost eliberat fără ca vreo acuzație să fie adusă împotriva sa. Acest lucru ridică întrebări cu privire la legalitatea detenției și tratamentul său în timpul acestora. Organizațiile pentru drepturile omului au cerut o investigație independentă și transparentă în acest caz.

Cererea de dreptate și investigație

Haitham Huwashla a declarat că va cere dreptate pentru abuzurile suferite și va solicita o investigație completă asupra modului în care a fost tratat în timpul detenției. El susține că aceste acțiuni de violență și maltratare trebuie să fie aduse la lumină și că persoanele responsabile trebuie să fie trase la răspundere conform legii.

Aceste acuzații de violență în timpul detenției ridică îngrijorări cu privire la respectarea drepturilor omului în sistemele de detenție din Israel. Este necesară o investigație detaliată și transparentă pentru a se stabili adevărul și pentru a asigura că astfel de abuzuri nu se vor mai repeta în viitor.

Lasă un răspuns